Hoe Alles Moet Gaan Op Een Bruiloft

Inhoudsopgave:

Hoe Alles Moet Gaan Op Een Bruiloft
Hoe Alles Moet Gaan Op Een Bruiloft

Video: Hoe Alles Moet Gaan Op Een Bruiloft

Video: Hoe Alles Moet Gaan Op Een Bruiloft
Video: Examen havo Nederlands op de Guido: "Ik kom net van een bruiloft" 2024, Mei
Anonim

De huwelijksceremonie is een van de meest vreugdevolle in de cultuur van elke natie. Een bruiloft wordt immers altijd geassocieerd met de geboorte van een nieuw gezin. Daarom beginnen veel mensen zich van tevoren voor te bereiden op dit evenement, waarbij ze zorgvuldig over elk detail nadenken.

Hoe alles moet gaan op een bruiloft
Hoe alles moet gaan op een bruiloft

Gebeurtenissen voor de burgerlijke stand

Waar moet de trouwdag beginnen, hoe moet deze eindigen? En in welke volgorde moeten de gebeurtenissen elkaar opvolgen? Na het indienen van een aanvraag bij de burgerlijke stand, worden toekomstige pasgetrouwden met veel vragen geconfronteerd.

Traditioneel begint de trouwdag met het losgeld van de bruid. Dit is de meest geliefde en een van de meest interessante rituelen. In de loop van de tijd is het losgeld voor de bruiloft veranderd, maar de essentie blijft hetzelfde. Vroeg in de ochtend verzamelen de naaste familieleden en vriendinnen zich bij het huis van de bruid om haar te helpen met de voorbereidingen voor de bruiloft. Natuurlijk moet je je zorgvuldig voorbereiden op het losgeld: bedenk taken voor de bruidegom en zijn vrienden, hang posters bij het huis of bij de ingang, blokkeer de weg naar het huis van de bruid.

Het losgeld van de bruid wordt georganiseerd door haar getuige. De laatste tijd is het soms gebruikelijk om hiervoor een toastmeester uit te nodigen. Houd er rekening mee dat de wedstrijden aanstootgevend zijn en de bruidegom niet in een domme positie brengen, omdat hij in dit stadium de hoofdpersoon zal zijn.

Je kunt geen gemeenschappelijk leven beginnen zonder de zegen van je ouders. Voorheen was dit moment voor een orthodox huwelijk van fundamenteel belang. Zelfs vandaag is de ouderlijke zegen de meest ontroerende en emotionele fase van een bruiloft. Het vindt plaats op de stoep van het huis van de bruid onmiddellijk na haar aankoop door de bruidegom. Vaak zijn ook peetouders bij het ritueel betrokken. Voor de zegeningsceremonie moet je zeker iconen van de Heiland en de Moeder van God kopen in de kerkwinkel. De jongeren knielen voor hen neer en de ouders van de bruid lezen een gebed voor of zeggen afscheidswoorden. Deze iconen worden naar het huis van de pasgetrouwden gestuurd. Men gelooft dat ze hen moeten beschermen en beschermen. Na de zegen kussen de ouders de jongeren, alle gasten wordt aangeboden om champagne te drinken voor de gezondheid van de jongeren.

Dan moet u naar het registratiekantoor gaan. Daar zal de medewerker van het kadaster zich registreren en uw relatie legitimeren. In de regel gaan alle gasten naar het kadaster, iemand komt rechtstreeks naar het kadaster. De tijd en plaats van de bruiloft wordt vooraf aan de gasten gecommuniceerd. Terwijl de kadaster een plechtige toespraak houdt, luisteren de pasgetrouwden en gasten in stilte. Daarna zetten ze hun handtekening in het registratieboek en bezegelen ze de relatie met een kus. Daarna worden de pasgetrouwden op hun beurt door alle gasten gefeliciteerd. Tegenwoordig moeten voor de directe registratie van het huwelijk alleen jongeren aanwezig zijn, zelfs de aanwezigheid van getuigen is niet nodig. De ceremonie duurt maximaal 30 minuten.

Na de officiële ceremonie

Bij het verlaten van het trouwpaleis kun je de jongen overladen met rozenblaadjes. Dan gaan de pasgetrouwden met vrienden een wandeling maken. Daarbij bezoeken ze iconische plekken van de stad en omgeving, bijvoorbeeld bloemen leggen bij de Eeuwige Vlam, etc. In bijna elke stad is er wel een plek waar een jonge man en vrouw hun slot achterlaten als symbool van een onbreekbaar unie.

Ouders en sommige gasten doen niet mee aan de wandeling en komen naar het banket. Ook de aanvangstijd moet nauwkeurig worden afgesproken en vooraf worden gecommuniceerd. Deze trouwfase vindt plaats in een café of restaurant. Alvorens de feestzaal binnen te gaan, worden de bruid en bruidegom begroet door de ouder van de bruidegom, vaak met een brood, waarvan de ene en de andere pasgetrouwde een hap nemen. Wie er meer afbijt, wordt de baas van het huis.

Dan zet de toastmaster iedereen aan tafel. In het midden van de pasgetrouwden, aan de rechterhand van de bruidegom, zit zijn getuige, dan de ouders. Hetzelfde is aan de linkerkant van de bruid. De gehele huwelijksceremonie gaat gepaard met foto- en video-opnames. Toastmaster organiseert vele interessante wedstrijden. Het is traditioneel bij elke bruiloft om het boeket van de bruid naar ongetrouwde vriendinnen te gooien en de kousenband naar de ongetrouwde vrienden van de bruidegom.

Tijdens het feest presenteren de gasten de jongeren met warme woorden. Aan het eind van de avond bedanken de pasgetrouwden iedereen die is gekomen. Tegenwoordig wordt de huwelijksceremonie vaak afgesloten met vuurwerk.

Uw plannen kunnen een huwelijksceremonie omvatten. Het vindt plaats de dag na de officiële ceremonie.

Aanbevolen: