Moet Ik Een Huwelijksbril Verslaan?

Inhoudsopgave:

Moet Ik Een Huwelijksbril Verslaan?
Moet Ik Een Huwelijksbril Verslaan?

Video: Moet Ik Een Huwelijksbril Verslaan?

Video: Moet Ik Een Huwelijksbril Verslaan?
Video: MOET SARANA EEN BRIL? - Familie Vlog 1010 2024, April
Anonim

Er zijn veel huwelijkstradities, een van de meest populaire is het drinken van glazen na het huwelijk. De wortels van deze traditie gaan terug tot de oudheid.

Moet ik een huwelijksbril verslaan?
Moet ik een huwelijksbril verslaan?

Waarom braken ze eerder de afwas?

In Russische dorpen werden bijvoorbeeld op de tweede dag van de viering noodzakelijkerwijs potten van klei geslagen. De gebroken pot betekende symbolisch de kuisheid van de bruid. Daarom, als de pot niet brak, was het een echte ramp. De jonge bruid slaagde er zelden in om familieleden en gasten te overtuigen, die deze traditie impliciet vertrouwden. Onderweg sprak een gebroken pot over toekomstig gezinsgeluk. Men geloofde dat hoe meer fragmenten, hoe gelukkiger en langer de pasgetrouwden samen zullen leven.

Een soortgelijk gebruik was in Engeland. Tijdens de viering kreeg de bruidegom een gerecht aangeboden met kleine stukjes bruidstaart. De bruidegom moest dit gerecht over het hoofd van de bruid op de weg gooien. Als de schaal daarna niet brak, zou de beste man van de bruidegom het met zijn voet breken. Een groot aantal puin werd als een goed voorteken beschouwd.

Waarom zou de bril gebroken moeten zijn?

Tegenwoordig is glasbreken een soort symbolische stap van vrijgezellenschap naar huwelijk. Jonge stellen drinken hun glazen leeg en drinken metaforisch het vrije leven tot op de bodem. Daarna is het erg belangrijk om de container van dit vrije leven kwijt te raken, dus het is gebruikelijk om de glazen te breken.

Er is een overtuiging dat gebroken glazen een soort zondebokken zijn. Dat wil zeggen, in feite zouden ze de eerste en laatste dingen moeten zijn die worden geruïneerd, zowel op de bruiloft als in het huwelijk.

Bovendien werden eerder plotseling brekende gerechten als een slecht voorteken "voor een ruzie" beschouwd. Daarom begon men bewust de borden kapot te slaan om alle denkbare ruzies te voorkomen.

Als de bril niet breekt nadat hij de grond heeft geraakt, kan erop worden gestapt. Maar het is beter voor de bruidegom om dit te doen, omdat de dunne zolen van de schoenen van de bruid zo'n test misschien niet doorstaan.

Na verloop van tijd begonnen gebroken gerechten te worden beschouwd, integendeel, een positief teken "voor geluk", zodat de pasgetrouwden bij het breken van een bril tegelijkertijd zowel naar de originele als de nieuwe betekenis van het voorteken wenden.

Er wordt aangenomen dat het gerinkel van gebroken glas de bruidegom moet herinneren aan de mogelijke moeilijkheden van samenleven. Bij joodse bruiloften moet de bruidegom de fles breken door er met zijn hiel op te gaan staan. Een herinnering aan moeilijkheden op de "gelukkigste dag" zou ze moeten verdrijven en allerlei tegenslagen, omdat men gelooft dat zulke negatieve dingen gebeuren op momenten dat je ze helemaal niet denkt of herinnert.

Het is belangrijk om voor de bruiloft over alle kleine dingen na te denken, om een speciale bril voor de bruid en bruidegom te kopen, omdat dergelijke details de juiste sfeer en sfeer creëren. U kunt het beste twee paar huwelijksreisbrillen kopen. De sierlijke glazen worden symbolisch gebroken na de bruiloft en de zware en dure kristallen worden achtergelaten voor de viering.

Aanbevolen: