Hoe Breng Je Een Schoolvakantie Door?

Inhoudsopgave:

Hoe Breng Je Een Schoolvakantie Door?
Hoe Breng Je Een Schoolvakantie Door?

Video: Hoe Breng Je Een Schoolvakantie Door?

Video: Hoe Breng Je Een Schoolvakantie Door?
Video: We Brachten Onze Vakantie Door in de Gevangenis! Hotel in de Gevangenis! 2024, April
Anonim

Op school brengen kinderen misschien wel het meest interessante en betekenisvolle deel van hun leven door, wat ze zich later altijd zullen herinneren. En daarin moet niet alleen plaats zijn voor routinematige en dagelijkse taken, maar ook voor vakanties. Hoe organiseer je zo'n buitengewoon evenement dat zowel senior als junior scholieren zal bekoren en je thuisonderwijsinstelling dichterbij en aantrekkelijker zal maken? Het is niet eenvoudig om rekening te houden met alle belangrijke nuances die horen bij de organisatie van een evenement, maar het is heel goed mogelijk.

Hoe breng je een schoolvakantie door?
Hoe breng je een schoolvakantie door?

instructies:

Stap 1

Denk na over een idee, het moet interessant zijn voor studenten en een educatieve component hebben. Het is noodzakelijk dat de vakantie waardevol en langverwacht is voor de meerderheid van de studenten, en hiervoor moet je niet te vaak schoolbrede evenementen voorbereiden. Drie of vier van dergelijke vakanties per jaar zijn voldoende. Andere belangrijke gebeurtenissen kunnen in een andere, meer bescheiden vorm worden gevierd.

Stap 2

Als de financiering het toelaat, probeer dan je feest te organiseren met professionals en ingehuurde artiesten. Maar in de regel worden dergelijke activiteiten gedaan door de gezamenlijke inspanningen van studenten, ouders en kinderen.

Stap 3

Organiseer een initiatiefgroep van kinderen en volwassenen die een gedetailleerd en duidelijk scenario bedenken, rekening houdend met alles wat nodig is voor de viering, en bepalen wie verantwoordelijk is voor de voorbereiding van elk van de elementen.

Stap 4

Om de vakantie niet saai te maken, probeer het algemene, inleidende deel zo kort en compact mogelijk te maken. Het grootste deel moet op verschillende manieren worden uitgedacht, per leeftijdsgroep.

Stap 5

Vraag leden van de oudercommissie om souvenirs, schrijfwaren, speelgoed, etc. te kopen. voor prijzen. Kinderen zullen deze gang van zaken zeker leuk vinden.

Stap 6

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen, ook de lagere klassen, deelnemen aan de organisatie van het evenement. Als u bijvoorbeeld oud-afgestudeerden, gasten uitnodigt, kunt u met de kinderen ontroerende zelfgemaakte ansichtkaarten voorbereiden, papieren slingers maken om gangen en hallen te versieren, enz.

Stap 7

Houd er rekening mee dat de interesse van studenten in de vakantie kan worden ondersteund als elke groep deelnemers slechts een specifieke taak krijgt toegewezen, en wedstrijden, prijzen, kostuums, enz. zullen een aangename verrassing voor hen zijn. Let ook goed op muziek. Tegenwoordig is er dankzij digitale technologieën een mogelijkheid om iets origineels, ongebrokens te vinden, iets dat de jongens kan verrassen en plezieren.

Stap 8

Kies zorgvuldig een team van assistenten. Ze moeten snel kunnen reageren op alle onvoorziene omstandigheden (een uitgeschakeld licht, een vastzittend gordijn, een verstilde muziek, enz.), een fatsoenlijke uitweg vinden uit elke moeilijke situatie en improviseren zodat je feestprogramma niet verfrommeld wordt.

Stap 9

Het is beter om geen wedstrijden en wedstrijden te houden waarin tijdens de vakantie verliezers kunnen zijn. Het is beter om ze te vervangen door creatieve taken, popnummers en scènes die gewoon interessant zijn om naar te kijken.

Stap 10

Vergeet tijdens de vakantie niet al die jongens te markeren en te bedanken die zich erop voorbereidden. Gewoonlijk wordt een goed georganiseerd evenement als vanzelfsprekend beschouwd en worden de mensen die het ruwe werk doen gewoon over het hoofd gezien. Laat deze onopvallende deelnemers aan uw interessante actie ook hun deel van het applaus krijgen.

Stap 11

Probeer kinderen (en eventueel ouders) erbij te betrekken om de school tijdens de vakantie op orde te houden. Als ze er verantwoordelijk mee omgaan, maak je je geen zorgen over mogelijke overtredingen van discipline of excessen in toiletten, "donkere hoeken", enz.

Aanbevolen: