Hoe Maak Je Een Geitenmasker?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Geitenmasker?
Hoe Maak Je Een Geitenmasker?

Video: Hoe Maak Je Een Geitenmasker?

Video: Hoe Maak Je Een Geitenmasker?
Video: DIY: Een (basis)hoofd van papier mache 👨 2024, April
Anonim

In oude Russische heidense rituelen was er altijd een "gekostumeerde" geit of een man met een geitenmasker. Yule-rondes met een geitenmasker komen het meest voor bij Wit-Russen en Oekraïners, minder vaak bij Russen. In Oekraïne werd het masker van een geit ook gebruikt bij huwelijks- en begrafenisrituelen, of, zoals ze ook wel werden genoemd, 'spellen met de overledene'.

Hoe maak je een geitenmasker?
Hoe maak je een geitenmasker?

instructies:

Stap 1

Het is niet moeilijk om een geitenmasker te maken: neem papier van witte, zwarte of grijze kleur, een beige blanco, papier met bijbehorende vlekken (je kunt ze van tevoren maken).

Stap 2

Verdeel het vierkant diagonaal doormidden (de gekleurde kant moet bovenaan staan). Plaats de figuur na het vouwen zo dat de vouw aan de zijkant zit (links of rechts). Rechts het bovenste uiteinde van de vouw met een vouw naar binnen, net niet helemaal, maar iets.

Stap 3

Trek het dan recht en maak een doorgaande snede bovenop de binnenste lijn tot ongeveer het midden van de vouw.

Stap 4

Steek vervolgens het scherpe uiteinde naar binnen langs de lijn van de snede en de lobplooi, zowel aan de ene als aan de andere kant, zodat er een vouw ontstaat met een uitstekende hoorn eroverheen.

Stap 5

Maak een paar kleine vouwen van de middenvouw naar de randen om het licht gebogen te maken.

Stap 6

Steek het puntje van de neus naar binnen, lijm de ogen aan beide kanten vast. Plaats het masker van achteren over je hoofd en zet de uiteinden vast met een strook papier. Het eenvoudigste papieren geitenmasker is klaar.

Aanbevolen: