Hoe Maak Je Een Roofdiermasker?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Roofdiermasker?
Hoe Maak Je Een Roofdiermasker?

Video: Hoe Maak Je Een Roofdiermasker?

Video: Hoe Maak Je Een Roofdiermasker?
Video: Je eigen masker maken | Doe het zelf | Het Klokhuis 2024, Mei
Anonim

Vraagt uw kind u om een tijgermasker voor hem te maken? Of misschien wil je zelf op een feestelijke avond transformeren in een wilde en opstandige kat? Een beetje fantasie en geïmproviseerde middelen - en je roofzuchtige imago is klaar.

Hoe maak je een roofdiermasker?
Hoe maak je een roofdiermasker?

instructies:

Stap 1

Eerst moet je beslissen: hoe wil je een masker maken? Er zijn twee meest voorkomende opties: maak van karton of schilder het patroon direct op het gezicht.

Stap 2

Om het gezicht van een roofdier op het gezicht te tekenen, heb je make-up nodig. Je kunt degene nemen die de acteurs gebruiken, of je kunt schminken kopen. Dit laatste heeft de voorkeur, aangezien het bestaat uit natuurlijke ingrediënten die geen allergieën veroorzaken. Deze make-up wordt snel aangebracht en kan gemakkelijk worden afgewassen met gewone zeep en water. Je hebt ook penselen van verschillende grootte nodig voor dikke en dunne lijnen en sponzen voor de achtergrond. Let bij het kiezen van deze items op hun zachtheid. Als u allergisch bent voor wol, moet u borstels kiezen die zijn gemaakt van kunstmatige materialen. Voordat u begint met de belichaming van de afbeelding op het gezicht, moet u afbeeldingen en schetsen van het geselecteerde dier inslaan - dit maakt het gemakkelijker voor u om de snuit te tekenen.

Stap 3

Als je besluit een masker van karton te maken, kun je niet zonder een basis. Meet eerst de lengte en breedte van je gezicht. Voor het masker heb je een ovaal van dit formaat nodig. Knip een blanco uit dik karton, maak sleuven voor de ogen. Laten we nu beginnen met het schilderen van het masker. Houd er rekening mee dat de verf die u voor deze doeleinden gebruikt, niet door het karton mag trekken, omdat er bij het dragen van een dergelijk masker verdere allergieën kunnen optreden. Bestudeer de tekeningen met het geselecteerde dier om de tekening geloofwaardig te maken. Naast gewone verven kunt u felle neonverven of speciale glittergels gebruiken. Nadat het kleuren van het masker is voltooid, bevestigt u er een elastische band aan, die de snuit op het hoofd houdt. Je kunt ook een snor van dunne draad op karton lijmen, evenals wollen draden van verschillende kleuren - de verbeeldingskracht kan hier grenzeloos zijn.

Stap 4

Nadat het masker klaar is, loop je er een tijdje in rond om eraan te wennen en zo nodig verbeteringen aan te brengen.

Aanbevolen: