Hoe Maak Je Een Carnavalsmasker?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Carnavalsmasker?
Hoe Maak Je Een Carnavalsmasker?

Video: Hoe Maak Je Een Carnavalsmasker?

Video: Hoe Maak Je Een Carnavalsmasker?
Video: Maak je eigen masker! | Carnaval | Crea'Bella | DIY 2024, Mei
Anonim

Carnaval-maskers kunnen van elk materiaal worden gemaakt: papier, stof, papier-maché, gips. Beginnende makers kunnen eenvoudig een masker maken van karton en stof.

hoe maak je een carnavalsmasker?
hoe maak je een carnavalsmasker?

Noodzakelijk

dik karton, stof, pailletten, strass-steentjes, veren

instructies:

Stap 1

Bepaal je carnavalskarakter. Voor een kinderfeestje kun je een masker maken van een dier of een sprookjesheld, volwassenen beperken zich meestal tot literaire personages of gewoon een mannelijk of vrouwelijk masker.

Stap 2

Maak een patroon voor het masker op papier. Je kunt veel patronen van maskers vinden in thematijdschriften of op internet. We zullen de eenvoudigste versie van het masker maken, dat een aanzienlijk deel van het gezicht bedekt, zodat niemand je van tevoren op het carnaval zal declasseren. Het masker is een ovaal van donker fluweel met sleuven voor de ogen.

Stap 3

Breng het patroon van het masker over op karton en stof. Knip ovalen uit stof en karton rond het kantoor. In plaats van karton kun je in principe gewoon een dichtere stof nemen of fluweel in meerdere lagen vouwen.

Stap 4

Lijm de delen van het masker aan elkaar.

Stap 5

Bepaal waar de ooggaten worden gesneden. Snijd de gaten. Als de randen ongelijk of lelijk blijken te zijn, kunt u glanzende verf gebruiken, dit verbergt optisch de gebreken in het materiaal. Rond de ogen kun je glitters of strass-steentjes lijmen, eventueel glimmende kralen.

Stap 6

Neem een stuk mooie stof, het kan doorschijnend zijn, maar in ieder geval licht genoeg zodat je er rustig doorheen kunt ademen. Naai of lijm de stof langs de onderrand van het masker en stop het lichtjes in zodat het het onderste deel van het gezicht bedekt.

Stap 7

Het blijft om een paar linten of een elastische band te bevestigen om aan het hoofd te bevestigen, of je kunt het masker op een houten stok zetten en het op vrijwel dezelfde manier gebruiken als het gebruik van een monocle.

Aanbevolen: