Hoe Maak Je Een Kattenmasker?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Kattenmasker?
Hoe Maak Je Een Kattenmasker?

Video: Hoe Maak Je Een Kattenmasker?

Video: Hoe Maak Je Een Kattenmasker?
Video: Origami kat vouwen van papier - makkelijk 2024, Mei
Anonim

Er waren weinig katten in Venetië, hierdoor werden ze met veel respect behandeld en droegen ze daarom een carnavalsmasker op. In die tijd was er een legende over hoe een man uit China naar Venetië kwam zonder geld, maar met een kat. Ondanks het feit dat de kat oud en afgeleefd was, ving hij alle muizen in het paleis, wat de Doge verraste en verrukte. Als gevolg hiervan bleef de kat in Venetië wonen en vertrok de eigenaar als een rijke man naar China.

Hoe maak je een kattenmasker?
Hoe maak je een kattenmasker?

Noodzakelijk

Om een kattenmasker te maken, heb je nodig: dik papier (om te tekenen, in extreme gevallen kun je karton of albumbladen nemen), lijm, een schaar, een beetje gekleurd papier

instructies:

Stap 1

Voor je masker heb je twee A4-vellen nodig - een voor de oren en een voor de snuit. Begin met het gezicht. Tem de lengte van het blad met 7-8 centimeter, zodat het gezicht van de kat niet te langwerpig wordt. Maak een snede in het midden van het vel ongeveer een derde ervan, en een paar centimeter naar de zijkant.

Stap 2

Trek met de punt van een schaar lijnen vanaf het einde van de incisie naar de wenkbrauwlijn en maak plooien. Draai je masker naar de andere kant en haal de punt van de schaar iets terug van de vouwen, en vouw ze dan.

Stap 3

Plaats de kinspleten op elkaar zodat je een neus en lijm krijgt. Markeer de punten voor de ogen en snij er gaten voor.

Stap 4

Teken de wimpers met een stift. Knip de neus uit gekleurd papier in de vorm van een hart, gebruik de rand van de tafel om een lichte buiging te maken en lijm. Maak van dun gesneden stroken een "krul" en lijm de snor en tong.

Stap 5

Rond de hoeken van de bovenkant van je masker af. Vouw het tweede vel papier dubbel en knip de oren uit. Gebruik de rand van de tafel om de oren te vouwen en te lijmen. Het masker is klaar.

Aanbevolen: