Hoe Maak Je Een Drakenmasker?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Drakenmasker?
Hoe Maak Je Een Drakenmasker?

Video: Hoe Maak Je Een Drakenmasker?

Video: Hoe Maak Je Een Drakenmasker?
Video: ZELF UNICORN GLITTER PEEL OFF MASKER MAKEN! 🦄 || Science Saturday 2024, Mei
Anonim

De komende 2012 is het jaar van de zwarte draak. Aan de vooravond van het nieuwe jaar kun je je kind amuseren door een masker met hem te maken, of jezelf ontspannen door wat tijd te besteden aan het maken van een vakantiesymbool. En wie weet, misschien werkt het als een amulet en brengt het je veel geluk in het komende jaar.

Hoe maak je een drakenmasker?
Hoe maak je een drakenmasker?

instructies:

Stap 1

De meest geschikte materialen voor het maken van maskers met uw eigen handen zijn karton, papier-maché en schuimrubber. Afhankelijk van het materiaal dat u kiest, krijgt u servetten, lijm, stukjes schuimrubber of karton in verschillende kleuren. Voor decoratie kun je alles gebruiken wat je hartje begeert: strass-steentjes, kralen, satijnen linten, verf, stukjes goede stof en metalen sieraden.

Stap 2

Opgemerkt moet worden dat de eenvoudigste manier om een masker te maken van karton is. Om dit te doen, volstaat het om de gewenste vorm langs de contour te snijden, een bijlage te maken en het masker te versieren. Het nadeel van deze methode is de kwetsbaarheid van het karton. Het is onmogelijk om veel decor te gebruiken, evenals zware items. Het masker zal gemakkelijk vervormen. In dit opzicht zal schuimrubber of papier-maché winstgevender materiaal worden voor amateur-handgemaakt.

Stap 3

Zoek op internet tekeningen van een zwarte draak, opties voor maskers. Analyseer in welk masker je meer geïnteresseerd bent en bedenk je eigen afbeelding van een draak. Indien nodig kunt u een tekening maken.

Stap 4

Als je een drakenmasker maakt, zoals elk ander, is het beter om bij de basis te beginnen. Als je papier-maché gaat gebruiken, dan kan een van de opties voor het maken van de basis een afgietsel van het gezicht zijn. Maak een massa voor papier-maché, smeer je gezicht in met vaseline. Breng een laag kleine stukjes papier aan en pas in de tweede laag de stukjes papier op elkaar, afgewisseld met lijmlagen, of gebruik gewoon een homogene massa voor papier-maché. Nadat de basis is opgedroogd tot een min of meer vaste toestand, scheidt u het masker van het gezicht en laat u het drogen. Vervolgens hoef je alleen maar hoorns, een drakenneus en andere elementen te bouwen. Knip vervolgens de onnodige delen af en maak een sluiting (de gemakkelijkste manier is om een elastische band te gebruiken die het masker vasthoudt). Bij een schuimmasker is het gebruik van een stijve basis optioneel. Naai de schuimrubberen kussentjes in een hoed die het hoofd en de nek bedekt, en laat een spleet achter voor de ogen en mond.

Stap 5

De belangrijkste, moeilijkste en meest interessante fase is het decoreren. Zo kunt u uw masker uniek maken en het volledige potentieel van uw verbeeldingskracht realiseren. Een draak van papier-maché kan heel stijlvol gemaakt worden. Bedek het masker met een zwarte fluwelen doek, maak schubben van donkere plastic cirkels, wenkbrauwen van gouden klatergoud, een manen van nieuwjaarskerstboomregen in alle kleuren. Interessante oplossingen kunnen worden verkregen bij het gebruik van schuimrubber. Het verandert gemakkelijk van vorm door delen te knippen of te naaien, het leent zich goed om in te kleuren. Dankzij deze eigenschappen kun je een schattige en grappige draak voor je kind maken.

Aanbevolen: