Hoe Een Vleermuiskostuum Te Naaien?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Vleermuiskostuum Te Naaien?
Hoe Een Vleermuiskostuum Te Naaien?

Video: Hoe Een Vleermuiskostuum Te Naaien?

Video: Hoe Een Vleermuiskostuum Te Naaien?
Video: Hoe onopvallend een gat in jassen en broeken te naaien? 2024, Maart
Anonim

Het vleermuiskostuum is perfect voor zowel Nieuwjaar als Halloween. Jongens en meisjes van verschillende leeftijden kunnen zich erin verkleden, het naaiproces zal niet verschillen.

Hoe een vleermuiskostuum te naaien?
Hoe een vleermuiskostuum te naaien?

Waar te beginnen

Eerst moet u de afstand meten van de vingertoppen van de ene hand tot de vingertoppen van de andere. Zo wordt de spanwijdte van de armen bepaald. Als er nog een kleine marge over is, kan dit boek worden gevouwen tot een vouw aan de achterkant. Het is ook erg handig. Als het kind ouder is, kan de vouw worden opengescheurd. Zo kan het pak meer dan een jaar meegaan.

Om zo'n pak te maken, heb je het volgende nodig:

- zwarte stof (het is wenselijk dat deze niet afbrokkelt);

- schaar;

- kleermakersmeter;

- zwarte draden;

- naalden (als u op de handen naait).

Stadia van het maken van een vleermuiskostuum

In de eerste fase, nadat u de breedte van het stuk stof hebt bepaald, moet u de lengte verduidelijken. Het moet 20 centimeter meer zijn dan de afstand van de nek tot de heupen. Nadat het stuk stof doormidden is gevouwen, wordt de nek in het midden uitgesneden. Je zou de vorm van een halve cirkel moeten krijgen. Meet hiervoor de helft van de geschatte breedte van de poort diagonaal vanaf de vouw.

De tweede stap is het maken van de vleugels. Om dit te doen, wordt de stof opnieuw gevouwen en worden er cirkels langs de rand gesneden. Dit zullen de banden van de vleugels zijn. Op de bovenkant van het stuk stof wordt een strook van een dergelijke breedte naar binnen gevouwen om een mouw te vormen. De hand van een kind moet er gemakkelijk in passen. Nu worden vanaf de onderkant van de vouw tot het midden van het stuk stof halfronde inkepingen gesneden. Je zou vleugels moeten krijgen. Nu kunt u het product naaien, nadat u de vouwen eerder hebt gevouwen zodat de stof niet afbrokkelt.

De derde en laatste fase is het naaien van het masker met de oren. Het is nodig om het beeld compleet te maken. U kunt het eenvoudigste pad volgen en een capuchon naaien volgens elk geschikt patroon. De onderkant van de capuchon kan in de regenjas worden gestopt of van binnenuit worden vastgenaaid. Maak een masker van karton. Aan beide uiteinden moet je een dunne elastische band bevestigen, zodat je het masker later gemakkelijk op je hoofd kunt bevestigen.

Een moeilijkere manier is om een echt masker te naaien, vergelijkbaar met dat van de beroemde Batman. Hiervoor is een zwarte stretchstof (bv. stretchstof) het meest geschikt. Knip de helm weer uit. Het moet goed tegen je hoofd passen. Driehoeken worden uit dezelfde stof gesneden, die later aan de helm worden genaaid. Als de stof te zacht is en zijn vorm niet behoudt, kunnen de oren van binnenuit worden verstevigd met karton of een dikke kleefdoek.

Gaten voor de ogen en neus worden gesneden in het resterende stuk zwarte doek. Daarna worden de onderdelen aan elkaar genaaid. Om ook de nek te sluiten, wordt uit de resterende stof een kraag gesneden, die ook aan de onderkant van de helm wordt genaaid. Nu hebben we een echt vleermuiskostuum.

Aanbevolen: