Hoe Is Het Pompoenfestival In Oostenrijk

Hoe Is Het Pompoenfestival In Oostenrijk
Hoe Is Het Pompoenfestival In Oostenrijk

Video: Hoe Is Het Pompoenfestival In Oostenrijk

Video: Hoe Is Het Pompoenfestival In Oostenrijk
Video: Pompoen oogsten 2024, Mei
Anonim

In de herfst worden in Opper-Oostenrijk veel thematische boerenfeesten gehouden, die samenvallen met de terugkeer van kuddes uit de alpenweiden, de oogst, enz. Een van deze evenementen is het Pompoenfestival, dat meestal eind september wordt gevierd.

Hoe is het pompoenfestival in Oostenrijk
Hoe is het pompoenfestival in Oostenrijk

Het Pompoenfestival kan niet alleen door Oostenrijkers worden gevierd, maar ook door toeristen die een kijkje komen nemen bij de boerenevenementen in de herfst. Speciaal voor Oostenrijkers en inwoners van andere landen worden er op deze dag diverse pompoengerechten bereid. Soepen, taarten, salades, puddingen, strudels, groentestoofschotels en een verscheidenheid aan dranken, waarvan het hoofdbestanddeel pompoen is, worden aangeboden aan diegenen die ervoor willen zorgen dat dit product niet alleen gezond, maar ook buitengewoon smakelijk kan zijn.

In het kader van het evenement wordt ook een beurs gehouden. Onder de exposities kunt u pompoenen van verschillende variëteiten zien, waaronder originele "boerenmeesterwerken". Daarnaast kunnen de tentoonstellingen originele pompoenambachten bevatten, gemaakt door ervaren ambachtslieden. Bezoekers hebben niet alleen de mogelijkheid om de exposities te bewonderen, maar ook om ze te kopen, maar ook om met boeren te praten en veel nuttige informatie te krijgen over de teelt en voorbereiding van pompoenen, evenals over de keuze van variëteiten.

Interessant is dat op dergelijke beurzen vaak pompoenpitolie wordt aangeboden, dat als een zeer smakelijk en gezond product wordt beschouwd. De Oostenrijkers noemen het met trots "groen goud" en beweren dat een dergelijk product kan worden gebruikt bij de bereiding van verschillende gerechten, waaronder soepen, desserts en snacks. Daarnaast kan zelfgemaakte cosmetica op basis van pompoenpitolie worden aangeboden aan beursbezoekers. Dit kan room, zeep, chapstick, enz. zijn.

In grote steden van Oostenrijk worden ter ere van de vakantie ook vrolijke volksfeesten gehouden. Daar kun je mensen ontmoeten die gekleed zijn in pompoenkostuums en bezoekers entertainen. De lijst met activiteiten bevat leuke spelletjes en prijsvragen. Bezoekers kunnen niet alleen lachen en deelnemen aan ongebruikelijke "sporten" als pompoenkegelen, maar ook kleine prijzen winnen.

Aanbevolen: