Hoe Is Het Tanabata-festival In Japan?

Hoe Is Het Tanabata-festival In Japan?
Hoe Is Het Tanabata-festival In Japan?

Video: Hoe Is Het Tanabata-festival In Japan?

Video: Hoe Is Het Tanabata-festival In Japan?
Video: July 7th Is Tanabata In Japan! 2024, April
Anonim

Het Tanabata Festival, wat "Star Festival" betekent, wordt op 7 juli in Japan gehouden. Op deze dag maken alle Japanners hun diepste verlangens, waarvan de vervulling vervolgens met ongeduld en opwinding wordt afgewacht, omdat dit wordt gefaciliteerd door de twee belangrijkste sterren.

Hoe is het Tanabata-festival in Japan?
Hoe is het Tanabata-festival in Japan?

Volgens de legende wordt deze feestdag gehouden ter ere van twee sterren die smoorverliefd op elkaar waren, maar door de wil van het lot zich op verschillende oevers van de Heavenly River bevonden. En ze konden zich maar één keer per jaar verenigen - op de zevende dag van de zevende maand. Een van de sterren heette Altair (Herder), de andere was Vega, wat in het Japans Tanabata (Wever) wordt genoemd.

Op deze traditionele feestdag hangen de Japanners bamboetakken voor de poorten en deuren, waarop ze offers aan de sterren bevestigen en lange dunne papieren stroken met wensen erop geschreven. Deze laatste worden vaak in poëtische vorm gepresenteerd, zoals vele, vele jaren geleden werd gedaan.

Ook zijn er vijf veelkleurige draden (wit, rood, paars, groen en zwart) aan de takken bevestigd, wat een wens voor een goede oogst betekent. Vervolgens worden de met offergaven versierde bamboetakken in het water van een nabijgelegen rivier gegooid om alle wensen uit te laten komen. Volgens de legende, als het op deze dag regent, wordt hun executie met een jaar uitgesteld.

Gedecoreerde bamboetakken zijn ook te zien langs rivieren of watermassa's, in restaurants en cafés, maar ook in de buurt van ziekenhuizen. Daarnaast zullen er zeker blanco vellen papier (tanzaku) en het nodige schrijfgerei zijn. Dit wordt gedaan zodat niemand op deze dag zonder een vervuld verlangen zit.

Er wordt vooral veel aandacht besteed aan het Tanabata Festival van kinderen, scholieren en studenten. Ze bereiden zich van tevoren voor op deze dag, stellen wensen op en versieren bamboetakken met verschillende papieren lantaarns en talismannen.

Op de avond voor de vakantie worden er concerten, dansjes en optredens gehouden in steden, overal worden dienbladen met kookvoedsel neergezet. En de Japanners zelf, gekleed in lichte kimono's, verlaten hun huizen om samen de langverwachte ontmoeting van de sterren te vieren, die de vervulling van diepste verlangens brengt.

Aanbevolen: