Waarom Is 1 April 1 April?

Inhoudsopgave:

Waarom Is 1 April 1 April?
Waarom Is 1 April 1 April?

Video: Waarom Is 1 April 1 April?

Video: Waarom Is 1 April 1 April?
Video: История Первого апреля 2024, April
Anonim

1 april wordt in veel landen gevierd en overal wordt deze dag geassocieerd met gelach, grappen en praktische grappen. Er zijn ook genoeg versies die de oorsprong van de vakantie verklaren. Welke van hen waar is, is nu nauwelijks mogelijk om erachter te komen. Ja, en is het nodig om dit te doen? Het is beter om gewoon 1 april te wijden aan het creëren van een vreugdevolle stemming voor jezelf en de mensen om je heen.

Waarom is 1 april 1 april?
Waarom is 1 april 1 april?

instructies:

Stap 1

Het meest aannemelijk is de "Gregoriaanse" versie van de oorsprong van de dag der grappen. In de zestiende eeuw werd in Frankrijk het nieuwe jaar gevierd op 1 april. Al snel introduceerde paus Gregorius XIII een nieuwe kalender, die later naar hem werd genoemd. Dus volgens deze kalender werd de viering van het nieuwe jaar uitgesteld tot 1 januari.

Stap 2

Maar de "oude" vakantie werd gevierd door een groot aantal mensen die hun gewoonten niet wilden veranderen. Voorstanders van vooruitgang begonnen de conservatieven belachelijk te maken en noemden hen dwazen en dwazen. Toen werd deze traditie overgenomen door de volkeren van andere landen, die niet vies waren van het uitlachen van hun buren en kennissen. Natuurlijk werden er nieuwe motieven en gebruiken geïntroduceerd, die de feestdagen verfraaiden en vrolijker maakten.

Stap 3

Er zijn veel aanhangers van een andere versie, die de oorsprong van deze vrolijke feestdag toeschrijft aan het oude Rome. Daar vierden ze half februari (niet april) de Dag van de Dwaas.

Stap 4

Maar in het oude India werd 31 maart gevierd als de dag van de grappen. 1 april werd "gegloeid" door de Ieren, en de IJslandse sagen vertellen over de gewoonte om op deze dag te bedriegen, geïntroduceerd door de goden.

Stap 5

Een andere veronderstelling over de oorsprong van de dag van het lachen betreft de Napolitaanse koning van Monterey, die op 1 april zo'n geweldige vis proefde dat hij opdracht gaf om precies een jaar later dezelfde te koken. Maar op de afgesproken tijd werd het gewenste product niet gevonden, de chef maakte een ander gerecht, vergelijkbaar met vorig jaar. De koning at de vis, herkende de nep, maar werd niet boos, maar lachte vrolijk om de vindingrijkheid van de kok.

Stap 6

In Rusland verscheen de vakantie in de 17e eeuw. Er wordt aangenomen dat hij zich vestigde na een komisch brandalarm in St. Petersburg, dat op 1 april afging. 's Ochtends vroeg werden de bewoners gewekt met een alarmerende alarmbel, maar het bleek een grap te zijn, men slaakte een zucht van verlichting en lachte hartelijk.

Stap 7

In het voorjaar speelt de natuur zelf vaak met een persoon, plagen met warmte en stromende ijskoude regen. Laten we grappen en grappen op 1 april behandelen met humor en zonder belediging.

Aanbevolen: