Hoe Is Het Sanja Matsuri-festival In Japan

Hoe Is Het Sanja Matsuri-festival In Japan
Hoe Is Het Sanja Matsuri-festival In Japan

Video: Hoe Is Het Sanja Matsuri-festival In Japan

Video: Hoe Is Het Sanja Matsuri-festival In Japan
Video: Tokyo's Most Intense Festival: SANJA Matsuri 東京の強烈な祭り|三社祭 2024, April
Anonim

Sanja Matsuri is een van de mooiste en meest populaire Japanse festivals, waarop de boeddhistische godin van genade Kannon en de grandioze Sensoji-tempel worden gevierd. Zoals de meeste feestdagen in Japan is het een drukke en kleurrijke parade door de straten van Tokio.

Hoe is het Sanja Matsuri-festival in Japan
Hoe is het Sanja Matsuri-festival in Japan

Het festival van Sanja Matsuri, vertaald als een tempelprocessie, wordt in het derde weekend van mei gevierd in de Japanse hoofdstad. De belangrijkste actie van het festival vindt plaats in het Asakusa-gebied, waar de twee belangrijkste boeddhistische tempels in Japan zich bevinden - Sensoji en Asakusa.

De viering begint wanneer de hogepriester van het Asakusa-heiligdom een ceremonie uitvoert die de verplaatsing van het heiligdom naar een kleinere versie van het heiligdom (mikoshi) symboliseert. Deze exemplaren zijn gemaakt van ebbenhout, versierd met beelden en goud, en sommige wegen ongeveer 220 kg. Om zo'n zwaar exemplaar te dragen, zijn er minimaal 40 mensen tegelijk nodig.

Mikoshi van deze en andere tempels wordt tijdens het festival op draagstoelen door de straten van de stad gedragen door honderden mensen, die elkaar van tijd tot tijd vervangen. Men gelooft dat dit de hele stad zegent en genade schenkt. Inwoners van de stad dragen die mikoshi wiens tempel zich in hun gebied bevindt, en om niet te verdwalen in de drukke menigte, kleedt elk van de groepen zich in de nationale kleding van hun gebied.

De processie begint om 8 uur 's ochtends door de straten van Tokio te trekken vanaf het Asakusa-heiligdom en keert daar om 20.00 uur terug. De feestelijke processie wordt bijgewoond door dansers, geisha's, stadsfunctionarissen gekleed in nationale kostuums en gewone inwoners van de stad, en wordt geleid door vertegenwoordigers van de oudste Sensoji-tempel. Deelnemers zingen lofliederen en muzikanten spelen speciaal voor deze feestdag gecomponeerde deuntjes.

Een speciale foto wordt gepresenteerd door de lokale maffiagroep - Yakuza. Op deze dag demonstreren de deelnemers openlijk hun lichaam met prachtige tatoeages erop, wat meestal verboden is door strikte Japanse wetten.

De Sanja Matsuri-vieringen beginnen op donderdag en eindigen op zondag. Eerst worden mikoshi uit de belangrijkste tempels van de hoofdstad gehaald en vervolgens uit alle andere, zodat hun aantal toeneemt met elke feestdag. Het festival wordt jaarlijks bijgewoond door ongeveer 2 miljoen mensen, inclusief de lokale bevolking en toeristen.

Aanbevolen: