Hoe Is Het Riddertoernooi In Oria

Hoe Is Het Riddertoernooi In Oria
Hoe Is Het Riddertoernooi In Oria

Video: Hoe Is Het Riddertoernooi In Oria

Video: Hoe Is Het Riddertoernooi In Oria
Video: Kasteel Slot Loevenstein Riddertoernooi Steekspel / Medieval Jousting 2016 2024, April
Anonim

Het riddertoernooi is een spannend gezicht. Dappere krijgers gekleed in harnas, mooie dames die het duel in spanning gadeslaan, en middeleeuwse muziek nemen je mee naar de middeleeuwen. Als je het wilt ervaren, ga dan in de zomer naar de stad Oria.

Hoe is het riddertoernooi in Oria
Hoe is het riddertoernooi in Oria

Oria is een klein vestingstadje in de regio Puglia, gelegen op de hak van het Italiaanse schiereiland. De architectuur en sfeer van deze plek zijn bevorderlijk voor het organiseren van een groot riddertoernooi hier elk jaar. Het historische festival, dat in augustus wordt gehouden, voert het decreet van 1225 uit over processies en riddertoernooien, aangenomen door Federico II.

Traditioneel begint het evenement met een feestelijke optocht van festivaldeelnemers in kleurrijke middeleeuwse kostuums, begeleid door muziek. Zo kunnen de festivalgasten zich onderdompelen in de sfeer van vroeger, zich voorbereiden op felle gevechten en ongebreideld plezier dat zeker nog zal volgen.

Het meest populaire spektakel op het festival is natuurlijk het riddertoernooi zelf. Edelmannen komen samen op het slagveld en vechten volgens oude regels. Punten worden toegekend aan krijgers voor succesvolle aanvallen en het laten vallen van een tegenstander van zijn paard. De snelste, behendige en moedigste jager wordt de winnaar. Ridders, gekleed in middeleeuws harnas, betreden het slagveld en vechten met elkaar, terwijl hun dames van hart en toeschouwers, gegrepen door opwinding, het brute duel aanschouwen. Natuurlijk blijven alle deelnemers in leven, maar het spektakel wordt er niet minder spannend om.

Het historische festival bestaat niet alleen uit ridderduels. Een middeleeuwse kermis heeft zijn kleurrijke tenten opgezet, waar gasten kunnen kijken naar ambachtslieden die huishoudelijke artikelen uit vervlogen tijden verkopen en originele souvenirs kunnen kopen. Er worden theatervoorstellingen gehouden, vergelijkbaar met die in het middeleeuwse Italië. Tijdens het festival kunnen gasten luisteren naar originele muziek en zich verfrissen met middeleeuwse gerechten die boven het vuur worden gekookt.

Aanbevolen: