Wat Is Een Ossetische Bruiloft?

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Ossetische Bruiloft?
Wat Is Een Ossetische Bruiloft?
Anonim

Osseten staan bekend om luidruchtige feesten, opruiende dansen en explosief temperament. Net als andere volkeren van de Kaukasus staan deze bergbeklimmers bekend om hun cultus van de oudsten en het vasthouden aan oude tradities. Traditionele Ossetische vakanties zijn niet compleet zonder liedjes en eindeloze toasts. Hetzelfde echter, evenals Ossetische bruiloften.

Wat is een Ossetische bruiloft?
Wat is een Ossetische bruiloft?

Wat te dragen

Bruiden in Ossetië kiezen, net als vroeger, vaak voor traditionele decoraties. Nu is de outfit wat veranderd onder invloed van de mode, maar daarvoor kreeg het veel meer aandacht. De bruid symboliseerde het leven zelf en de wereldboom. Haar positie werd benadrukt door een getailleerde kaftan, rijkelijk versierd met borduurwerk, verweven met gouden veters en knopen in de vorm van dieren en vogels. Patronen betekenden spaarzaamheid, kracht en vruchtbaarheid.

Een traditioneel gewaad met wijd uitlopende mouwen werd onder de kaftan gedragen en een riem geborduurd met goud was altijd versierd in de taille. In die tijd droegen kuise Ossetische vrouwen een korset dat het hele lichaam onder de jurk bedekte. Hij werd strak getrokken en de linten waren in ingewikkelde knopen gebonden, die de bruidegom de hele huwelijksnacht moest proberen los te maken. Juist om los te maken, want geknipte veters werden als een schande beschouwd. 'S Morgens werd het korset gegeven aan de naaister die het had gemaakt, en zij bepaalde of de huwelijksnacht goed of fout was.

Hoe te gedragen

De huwelijksceremonie zelf was ook van binnen en van buiten beschreven. Deze routine wordt nu gevolgd. Matchmakers worden drie keer naar het huis van de bruid gestuurd. Voor het eerst kondigen vertegenwoordigers van de bruidegom zijn serieuze bedoelingen aan. In de tweede wordt een fidi (trouwovereenkomst) gesloten. Matchmakers bespreken de datum van het feest en de komende uitgaven. Welnu, voor de derde keer wordt er een klein feestje gehouden, dat ook volgens tradities plaatsvindt. De moeder van de bruid biedt de gasten een kopje aan, en ze vullen het met geld en schenken alle bruidsmeisjes snoep. Er wordt aangenomen dat als zo'n snoepje onder het kussen wordt gelegd, ongetrouwde meisjes zeker zullen dromen van hun verloofde. De oudste in de familie van de bruid proost op de gezondheid van de jongeren, de bruid en bruidegom wisselen ringen uit en dan worden er dansen georganiseerd.

Op de trouwdag, net voor de inschrijving bij de burgerlijke stand, worden de ringen verwijderd en tijdens de bruiloft weer omgedaan. Een trouwjurk, linnengoed en sieraden worden door de bruidegom aangeboden tijdens het herdenkingsfeest. De trouwjurk wordt gekozen door de bruid en betaald door de bruidegom.

Wat te schenken?

Sieraden worden gegeven door familieleden van de kant van de bruidegom. Ze kopen meestal goud. Alles wat werd gepresenteerd, moet worden gedragen. Na de ceremonie wordt de bruid gekleed in een nationaal kostuum en naar het huis van haar man gebracht. Ze raakt altijd de familiehaard aan, en dan wordt een sluier opgelicht met een speciale vlag. Dan ontmoet het meisje een nieuw gezin en elke vrouw krijgt een lepel honing zodat de relatie met hen soepel verloopt. Nou, dan begint het feest. Gasten moeten lang toasten op de gezondheid van jonge mensen, op sterke zonen en op Ossetië, dat de wereld zo'n prachtige traditie heeft gegeven.

Aanbevolen: