Waarom Zijn Historische Festivals Nodig?

Waarom Zijn Historische Festivals Nodig?
Waarom Zijn Historische Festivals Nodig?

Video: Waarom Zijn Historische Festivals Nodig?

Video: Waarom Zijn Historische Festivals Nodig?
Video: Wat schuift een festival? • Z zoekt uit 2024, April
Anonim

Het Historisch Festival is een massale viering waarbij mannen en vrouwen, gekleed in kostuums uit een bepaald tijdperk, strijden in duels, oude dansen dansen, luisteren naar muziek die specifiek is voor de geselecteerde tijd en met elkaar communiceren. Zo'n evenement is zowel voor de deelnemers als voor de toeschouwers van buiten interessant.

Waarom zijn historische festivals nodig?
Waarom zijn historische festivals nodig?

De historische reconstructie is vrij jong. In de GOS-landen ontstond het in de vroege jaren 90 en verspreidde het zich snel onder mensen die dol zijn op geschiedenis, middeleeuwse kunst, historische romans. Reenactors houden zich bezig met de reconstructie van de materiële en spirituele cultuur van hun gekozen tijdperk - ze naaien kleding, maken sieraden en maken zwaarden, gebruiken betrouwbare bronnen, bestuderen schilderkunst, muziek en dansen die kenmerkend zijn voor die tijd. Van tijd tot tijd organiseren de clubs historische festivals, waaraan iedereen kan deelnemen.

Meestal is een historisch festival gewijd aan een specifiek tijdperk of evenement. De deelnemers beginnen vooraf met de voorbereiding. Dames en heren naaien kostuums en leren dansen die op het bal zullen zijn. Ridders bereiden harnassen en wapens voor op de strijd. Bands die middeleeuwse muziek spelen worden uitgenodigd voor optredens, evenals ambachtslieden die schoenen, tassen, portefeuilles en antieke sieraden maken.

Het Historisch Festival is een feest voor re-enactors. Dit is een kans om in je favoriete tijdperk te duiken en met gelijkgestemde mensen te communiceren, dansen in ballroomkostuums op te voeren in een speciaal uitgeruste ruimte, naar livemuziek te luisteren, meer te weten te komen over aankomende festivals en ambachtelijke producten te kopen die vrij moeilijk zijn om elke dag binnen te komen leven. En als er op het festival een veldslag wordt nagespeeld, is dit een kans om je een echte krijger te voelen en te laten zien dat een zelfgemaakt zwaard niet alleen goed is in demonstratiegevechten.

Er zijn meestal veel gasten op historische festivals. Voor mensen die het festival kwamen zien, is het een heldere en kleurrijke show waar je de dappere krijgers en mooie dames kunt bewonderen, naar originele muziek kunt luisteren, de echte middeleeuwse keuken kunt proeven en ongewone souvenirs kunt meenemen. Sommige historische festivals zijn erg populair en trekken toeschouwers van over de hele wereld. Vaak worden er jaarlijks grote festivals gehouden in kastelen of op de plaatsen van echte veldslagen.

Aanbevolen: