Bruidssluier: Waarom Heb Je Het Nodig

Inhoudsopgave:

Bruidssluier: Waarom Heb Je Het Nodig
Bruidssluier: Waarom Heb Je Het Nodig

Video: Bruidssluier: Waarom Heb Je Het Nodig

Video: Bruidssluier: Waarom Heb Je Het Nodig
Video: De beste bodembedekkers tegen onkruid (i.s.m. Libelle) 2024, Maart
Anonim

Een sluier is een van de belangrijkste accessoires in de look van een bruid. Het kan lang zijn en in een trein veranderen, of kort, nauwelijks de schouders bedekkend. Indien gewenst kan het meisje een kanten sluier kiezen of haar gezicht verbergen onder een meerlagige.

Bruidssluier: waarom heb je het nodig
Bruidssluier: waarom heb je het nodig

De betekenis van de sluier

Aanvankelijk diende de sluier als talisman tegen onreine krachten. In het oude Griekenland werd een gele sluier als zodanig gebruikt, in Rome - een rode. In Rusland was het hoofd van het meisje bedekt met een dikke witte sjaal. In die verre tijden verborg de sluier het gezicht van de bruid volledig, soms reikte de lengte tot de tenen. Men geloofde dat het meisje op deze manier werd beschermd tegen het boze oog van de omringende mensen en boze geesten die de bruiloft konden verstoren.

Later werd de sluier genaaid van transparante stoffen: zijde, kant, enz. om de schoonheid van het meisje te laten zien. Slechts één ding bleef ongewijzigd: de lengte eindigde ook op vloerniveau. De bruid bedekt met zo'n sluier symboliseerde gehoorzaamheid aan haar toekomstige echtgenoot, instemming met zijn leidende rol in het gezin. De witte kleur van de stof duidde op de kuisheid van de toekomstige vrouw.

De sluier kreeg zijn gebruikelijke uiterlijk in de 18e eeuw. Tradities werden geleidelijk vergeten en nu wordt de sluier vooral gebruikt als een mooi romantisch accessoire. De bruid houdt haar hoofd bedekt tot de ontmoeting met de bruidegom of de registratieceremonie, waarbij het mysterie en de angstige afwachting van alle aanwezige gasten behouden blijft. Na het gekoesterde "Ja", licht de nieuw gemaakte echtgenoot de sluier op en beveiligt het huwelijk met de eerste kus.

Sommige moderne bruiden laten de sluier vallen en geven de voorkeur aan levendige bloemen in hun haar, sluiers en andere accessoires. Denk goed na voordat je zo'n beslissing neemt: wanneer je nog de kans hebt om een delicate vliegende sluier op te zetten.

Borden met een sluier

Er wordt aangenomen dat de sluier het huwelijksleven van de pasgetrouwden beïnvloedt. Hoe langer het duurt, hoe gelukkiger het huwelijk zal zijn. Om het risico op scheiding te verminderen, moet de sluier worden bevestigd aan een gesloten hoepel, zoals een krans.

Laat niemand je sluier passen, zelfs niet na de bruiloft, omdat deze alleen wordt opgeladen met jouw energie. Het wordt ook aanbevolen om het met uw eigen handen aan te doen, zonder de hulp van vreemden. Als de sluier is bevestigd aan haarspelden of een kam, kies dan modellen met sieraden in de vorm van parels, strass-steentjes, borduurwerk, enz. Dit vermindert de negatieve effecten van scherpe voorwerpen.

Volgens de legende zal degene die de sluier van de bruid verwijdert, haar onderwerpen. Als je wilt dat de man de leiding heeft over het gezin, laat dit ritueel dan aan hem over. Als je dichter bij nieuwe familieleden wilt komen, moet de schoonmoeder de sluier afdoen. Wel, voor gelijkheid in het huwelijk, doe zelf de sluier af.

Een sluier geladen met de energie van een meisje tijdens een bruiloft heeft magische eigenschappen. Ze is in staat om een pasgeboren baby te beschermen tegen het boze oog en schade, ziekten te genezen en de slaap te kalmeren. Om dit te doen, moet je de wieg ermee bedekken en als luifel gebruiken.

Aanbevolen: