Wat Heb Je Nodig Voor Een Bruiloft

Inhoudsopgave:

Wat Heb Je Nodig Voor Een Bruiloft
Wat Heb Je Nodig Voor Een Bruiloft

Video: Wat Heb Je Nodig Voor Een Bruiloft

Video: Wat Heb Je Nodig Voor Een Bruiloft
Video: WAT KOST EEN BRUILOFT? | DE HUISMUTS | WEDDING SPECIAL 2024, April
Anonim

Een bruiloft is een heilige kerkrite, waarbij liefhebbende mensen hun gedachten, ambities en leven in elkaars handen overdragen en een gelofte van trouw aan God afleggen. In de kerk worden de jongeren gezegend voor een gelukkig huwelijk, voor het voortbestaan van het gezin. Maar hoe bereid je je voor op de bruiloft?

Wat heb je nodig voor een bruiloft
Wat heb je nodig voor een bruiloft

Noodzakelijk

  • - ringen
  • - ondergoed kruisjes
  • - een stuk wit linnen of handdoek
  • - trouwkleding
  • - comfortabele schoenen
  • - hoofdtooi van de bruid

instructies:

Stap 1

Voorheen mochten alleen degenen die erin slaagden om zuiverheid en kuisheid te bewaren, deelnemen aan de huwelijksceremonie. Tegenwoordig is zo'n onschuld een grote zeldzaamheid, en de Kerk legt niet langer zulke strenge beperkingen op, maar eist nog steeds van degenen die vóór het huwelijk hebben gezondigd, zich te bekeren, dat wil zeggen te biechten en ter communie te gaan. Pas daarna kan de heilige ritus worden uitgevoerd. Het is noodzakelijk om er met oprechte en zuivere gedachten aan te beginnen, en niet alleen hulde te brengen aan mode, zoals helaas overal wordt geaccepteerd. Alleen dan zullen de gebeden die in de tempel worden uitgesproken, goede gaven geven.

Stap 2

Kies de kerk waarin u gaat trouwen en het tijdstip van deze ceremonie. Meestal kun je in de tempels vooraf inschrijven voor een bepaalde datum en zelfs het tijdstip waarop je wilt trouwen. Voor veel stellen is het van groot belang welke priester de ceremonie zal uitvoeren. Als je al een eigen biechtvader hebt of alleen een priester die je leuk vindt, maak dan vooraf een afspraak met hem. Houd er rekening mee dat de bruiloft niet elke dag mogelijk is. De Russisch-orthodoxe kerk voert deze rite volgens de kanunniken niet uit tijdens de vastentijd, de paasweek, de kersttijd en bovendien op dinsdagen, donderdagen en zaterdagen. Daarom wordt er elk jaar een kalender opgesteld, waarin de dagen van de ceremonie zijn aangegeven. Het is beter om vooraf de datum te controleren door contact op te nemen met de tempel zelf, de kerkwinkel of de bijbehorende website.

Stap 3

Wanneer de tempel is geselecteerd en de dag van de bruiloft is vastgesteld, moet je je de dag ervoor goed voorbereiden op de ceremonie. Eet of drink niets meer sinds middernacht. Zich onthouden van geslachtsgemeenschap. Verzamel een stuk wit linnen of een handdoek - je staat erop tijdens de ceremonie, kleding, een hoofdtooi voor de bruid, comfortabele schoenen zodat het gemakkelijk is om er enkele uren in te staan - de bruiloft duurt lang. Vergeet de borstkruisen en trouwringen niet - ze moeten van tevoren aan de priester worden gegeven, zodat hij ze kan wijden door ze op de troon te plaatsen. Trouwens, voordat de bruidegom een gouden ring kocht, en de bruid - een zilveren, symboliseerde dit de zon en de maan, die schijnt met het licht dat wordt gereflecteerd door het daglicht. Nu zijn de ringen op elkaar afgestemd.

Aanbevolen: