Hoe Is Het Kadigr-festival In Turkije?

Hoe Is Het Kadigr-festival In Turkije?
Hoe Is Het Kadigr-festival In Turkije?

Video: Hoe Is Het Kadigr-festival In Turkije?

Video: Hoe Is Het Kadigr-festival In Turkije?
Video: Turkish brass band "Mehter" at the military music festival "Spasskaya tower". Спасская башня 2017. 2024, Mei
Anonim

Een keer per jaar vindt er een geweldige vakantie plaats in een van de mooiste regio's van Turkije, waarbij de diversiteit aan gebruiken van dit land wordt onthuld. Het wordt het Kadygra-festival genoemd en de gasten zijn duizenden mensen die graag plezier maken, begeleid door de verleidelijke klanken van traditionele instrumenten.

Hoe is het Kadigr-festival in Turkije?
Hoe is het Kadigr-festival in Turkije?

Het Kadigr-festival is een van de beroemdste en meest geliefde feestdagen in de Republiek Turkije. Het heeft een lange geschiedenis en het belangrijkste doel is om vertegenwoordigers van verschillende gemeenschappen en etnische groepen van een bepaald land te verenigen.

De naam van het festival komt van de locatie. Al honderden jaren wordt het elk jaar gevierd op de Kadigr-plaat, beroemd om zijn verbazingwekkende berglandschap. Deze plaats ligt in de buurt van de stad Tonya in de provincie Tranzon.

Deze feestdag viert de jaarlijkse zomerbeweging van vee naar weilanden op grote hoogte. Gedurende drie dagen werden alle vetes, grieven of vijandelijkheden tussen de strijdende gemeenschappen voor de veroverde gebieden vergeten. Honderden mensen kwamen samen om dit grootse evenement met luid plezier te vieren.

Vandaag wordt het Kadygra-festival drie dagen lang gevierd in de derde week van juli. Duizenden vertegenwoordigers van verschillende etnische groepen, evenals toeristen, komen samen om plezier te hebben en te dansen op de klanken van nationale instrumenten - kemachi, trommel en fluit voor meerdere dagen achter elkaar. Bovendien speelt het laatste instrument een symbolische rol op deze feestdag - volgens legendes was het op het geluid van een fluit, ook wel een herdershoorn genoemd, dat de herder zijn kudde in de goede richting leidde.

Op het festivalprogramma staan diverse evenementen waaraan niet alleen de lokale bevolking, maar ook gasten uit andere landen deelnemen. De aanwezigen kunnen genieten van concerten van Turkse artiesten, nationale dansen, plezier en natuurlijk deelnemen. Gasten kunnen ook genieten van lekkernijen die zijn gemaakt door de bekwame handen van lokale culinaire experts en de tradities en gebruiken van het Turkse volk leren kennen.

Aanbevolen: