Hoe Oud En Nieuw Te Vieren In Turkije

Inhoudsopgave:

Hoe Oud En Nieuw Te Vieren In Turkije
Hoe Oud En Nieuw Te Vieren In Turkije

Video: Hoe Oud En Nieuw Te Vieren In Turkije

Video: Hoe Oud En Nieuw Te Vieren In Turkije
Video: Top 10 luxe hotels in Turkije 2024, Mei
Anonim

De laatste tijd is het erg in de mode om oud en nieuw in het buitenland te vieren. Dit is een goede manier om de vertrouwde omgeving te veranderen en veel indrukken op te doen. Turkije bezet zowel in de zomer als in de winter een van de eerste plaatsen in de lijst van de meest populaire landen onder Russische toeristen.

Hoe nieuwjaar te vieren in Turkije in
Hoe nieuwjaar te vieren in Turkije in

instructies:

Stap 1

De reis naar Turkije heeft enkele voordelen ten opzichte van andere reizen. Ten eerste zijn de kosten vrij laag, waardoor vouchers betaalbaar zijn voor veel categorieën burgers. Ten tweede, vanwege het feit dat vakanties in dit land erg populair zijn onder Russen, begrijpen ze de Russische taal goed, wat de communicatie met servicepersoneel, verkopers en andere inheemse mensen van dit land enorm zal vergemakkelijken.

Stap 2

Als je in de winter naar Turkije komt, moet je natuurlijk niet rekenen op zwemmen in de zee. Maar voor toeristen zijn er veel andere vormen van amusement die de anticipatie van het nieuwe jaar zullen opfleuren. U kunt genieten van rondleidingen door oude steden en moskeeën zonder de hitte van de zomer. Bovendien wordt een bezoek aan de hamam van het Turks stoombad na een wandeling door de winterse straten dubbel zo aangenaam. Voor liefhebbers van buitenactiviteiten zijn er in Turkije zelfs skigebieden. Om ervoor te zorgen dat de sneeuw van december tot maart niet smelt, liggen ze erg hoog, wat de lucht daar bijzonder schoon maakt. De meest populaire skigebieden in Turkije zijn Palandoken voor professionals en Uludag voor gezinnen met kinderen.

Stap 3

De tradities van het vieren van het nieuwe jaar in Turkije verschillen niet veel van die in Rusland. Meestal is het een familiediner, oudejaars-tv-shows, optredens in de straten van de stad en vuurwerk. Vergeet niet dat de inwoners van Turkije moslims zijn, en hun traditie omvat niet het versieren van huizen en straten, een nieuwjaarsboom en de kerstman. Maar in sommige gebieden vindt u nog steeds elementen die ons bekend voorkomen. Als je gaat ontspannen in Istanbul, bezoek dan het Taksimplein, waar alle toeristen en oosterse christenen samenkomen om het nieuwe jaar te vieren volgens hun gebruiken en tradities. Wil je zien hoe het Aziatische deel van de bevolking de vakantie viert, ga dan naar de wijk Kadikoy.

Stap 4

Turkije heeft ook een bijzondere stad waar het heel interessant zal zijn om het nieuwe jaar met het hele gezin te vieren. Het heet Demre en staat bekend om het feit dat het hier in de 3e eeuw na Christus was. e. Sinterklaas werd geboren, een echte historische figuur, die tijdens zijn leven heilig werd verklaard vanwege zijn goede daden. Hij werd het prototype voor de kerstman en de kerstman. De Sint-Nicolaaskerk in Demre is voor iedereen toegankelijk. Er wordt aangenomen dat Sinterklaas hier werd begraven, maar later werden zijn relikwieën gestolen en naar Bari vervoerd, waar ze zich nu bevinden. Op 6 december, de vermoedelijke sterfdag van de heilige, kun je een dienst bijwonen die drie hele dagen duurt.

Stap 5

Degenen die van plan zijn het grootste deel van hun nieuwjaarsvakantie in het hotel door te brengen, kunnen genieten van een feestelijk diner en entertainmentprogramma dat speciaal voor het nieuwe jaar is voorbereid.

Aanbevolen: