Huwelijkstradities En Tekens

Inhoudsopgave:

Huwelijkstradities En Tekens
Huwelijkstradities En Tekens

Video: Huwelijkstradities En Tekens

Video: Huwelijkstradities En Tekens
Video: Reading Lucht tekens ♊ ♒ ♎ 2024, Mei
Anonim

Het is gebruikelijk om een witte jurk te dragen voor een bruiloft, maar dit was niet altijd het geval. De witte jurk van de bruid werd in het midden van de 17e eeuw geïntroduceerd door koningin Victoria van Engeland. Voor haar droegen bruiden een roze jurk voor hun bruiloft. Tegelijkertijd betekent de kuisheid van de bruid helemaal geen sneeuwjurk, maar een witte sluier. Dus als je niet voor de eerste keer gaat trouwen, moet je geen sluier dragen. Welke andere tradities en tekens moet je volgen als je naar je eigen bruiloft gaat?

Huwelijkstradities en tekens
Huwelijkstradities en tekens

instructies:

Stap 1

De huwelijkstraditie van het uitwisselen van verlovingsringen wordt verondersteld te zijn uitgevonden door de Egyptenaren. De ronde vorm van de ring is een symbool van eeuwigheid, eindeloos geluk en liefde tussen echtgenoten. Daarom moeten ringen in een ronde vorm worden gekozen, zonder fancy patronen en ruwe ornamenten.

Stap 2

Volgens huwelijksvoortekenen worden woensdag en vrijdag als ongunstige dagen voor het huwelijk beschouwd. De beste dag is zaterdag en zondag.

Stap 3

Op de ochtend van de trouwdag mag de bruid de bruidegom niet zien, anders zal het huwelijk niet slagen. In de moderne wereld moet de bruid de nacht voor de bruiloft in het huis van haar ouders doorbrengen of in ieder geval in een andere kamer als de jongeren al samenwonen.

Stap 4

Oude schoenen op de bruid zullen geluk brengen in het gezinsleven - onze grootmoeders luisterden naar dit huwelijksvoorteken. Daarom is het aan te raden om de dag voor de bruiloft rond te lopen in nieuwe schoenen die voor de bruiloft zijn voorbereid. Als de hiel breekt, zal het gezinsleven "slapen".

Stap 5

Een slecht huwelijksvoorteken is om je trouwring te laten vallen voordat je hem om je vinger doet. Als dit gebeurt, wordt een voorbereide draad door de ring geregen. Ze zal slechte voortekenen over zichzelf verzamelen. Verbrand de draad na registratie en zeg "brand, vuur, mijn zorgen en verdriet." Degene die de ring laat vallen verbrandt de draad.

Stap 6

Volgens een ander huwelijksvoorteken stapte de bruidegom in een plas voor het huis van de bruid - om met een dronkaard te leven.

Stap 7

De ringen van het bruidspaar aanraken op een bruiloft betekent straks wandelen op je bruiloft.

Stap 8

Een mooi huwelijksvoorteken: als je op de bruiloft twee flessen champagne met een lint vastbindt en ze niet opdrinkt, vieren de pasgetrouwden hun huwelijksverjaardag met de geboorte van hun eerste kind.

Stap 9

Voor de bruiloft moet de bruid, zodat haar zussen sneller trouwen, aan het tafelkleed trekken dat de tafel bedekt.

Stap 10

Voor jongeren om de weg over te steken - om hen hun geluk in het leven te ontnemen. Daarom moeten de getuige en de getuige (een halve stap) voorgaan op de jongeren.

Stap 11

In Rusland is de herfst altijd rijk aan bruiloften geweest. Niet alleen vanwege de overvloedige oogst, maar ook vanwege een goed huwelijksvoorteken: trouwen op 4 november - de dag van Onze Lieve Vrouw van Kazan - om gelukkig te zijn in het huwelijk.

Aanbevolen: