Huwelijkstradities Van De Wereld

Inhoudsopgave:

Huwelijkstradities Van De Wereld
Huwelijkstradities Van De Wereld

Video: Huwelijkstradities Van De Wereld

Video: Huwelijkstradities Van De Wereld
Video: Reageren op video's van 11 JAAR geleden!! 2024, April
Anonim

Een bruiloft is de belangrijkste gebeurtenis in iemands leven. Elke natie, ondanks moderne trends, observeert pre-huwelijksceremonies en rituelen. Zeker, sommige tradities zijn vergeten of gewijzigd, maar de belangrijkste culturele kenmerken worden van generatie op generatie doorgegeven. Dit is te zien aan de manier waarop een bruiloft van een bepaalde nationaliteit wordt gepland, voorbereid en gespeeld.

Huwelijkstradities van de wereld
Huwelijkstradities van de wereld

Samoa

Dit land volgt tevreden vreemde gebruiken. Als het paar heeft besloten te trouwen, moeten de toekomstige echtgenoten de eerste nacht van liefde ontmoeten in de hut waar hun ouders wonen. Daarnaast worden alle familieleden van het geliefde stel en huisdieren die avond uitgenodigd in de hut. De nacht van liefde zou zo stil moeten verlopen dat geen van de familieleden wakker werd. Als de geliefden het ritueel niet hebben uitgevoerd, loopt de toekomstige echtgenoot weg van huis, omdat de familieleden van het paar het recht hebben hem te slaan.

Sahara

Inwoners van de Sahara geloven dat haar gewicht spreekt over de schoonheid van een vrouw. Een mollige vrouw is gezond en mooi. Ouders beginnen meisjes vanaf twaalf jaar vet te mesten, omdat ze hen een succesvol huwelijk wensen. Als een meisje slank is, dan is haar familie niet rijk, dus weinigen zullen zich met haar lot willen verbinden. Jonge meisjes zitten in aparte hutten, waar ze uitsluitend calorierijk voedsel eten. Meestal houden moeders de volledigheid van meisjes in de gaten. Als de moeder haar dochter niet overhaalt om hard te eten, dan beïnvloedt de vader de dochter.

Macedonië

Het volk van Macedonië verwelkomt gelijkheid tussen vrouw en man. De eerste nacht van de pasgetrouwden is heel vreemd en ongebruikelijk - in een gesloten kelder, die bedekt is met dennennaalden. Daarvoor krijgt het paar laarzen en een hoed cadeau, waarvoor de geliefde in de kelder moet strijden. Als de vrouw de hoed neemt, zal het huwelijk gelukkig en geliefd zijn. Als het haar lukt om de schoen op te pakken, dan zit de man onder haar hiel.

Israël

In het jodendom is het gebruikelijk om naar de choepa te gaan. Vergezeld door hun ouders gaan de pasgetrouwden door de synagoge en voeren dan de traditionele ceremonie uit. Chupa is een tent waarin de pasgetrouwden in de oudheid leefden. De geliefde neemt een slokje wijn terwijl hij onder de choepa is, en dan leest de rabbijn de zegen voor. Dan geeft de bruidegom de bruid een ring. Het belangrijkste is dat de ring van goud is, zonder stenen en sieraden. Er wordt aangenomen dat de ring eenvoudig moet zijn, anders zullen de familieleden van de bruidegom denken dat het meisje alleen gaat trouwen vanwege de rijkdom van de man. Het is belangrijk dat de Joden geen bruiloft spelen op Shabbat en andere religieuze feestdagen.

Thailand

Bij de huwelijksceremonie in de vroege ochtend moeten de monniken zingen, waarna de geliefde en hun familieleden verplicht zijn de monniken te bedanken met een traktatie. De hoofdmonnik moet alle gasten op de bruiloft besprenkelen met wijwater, waarna iedereen wordt uitgenodigd in de tempel. Inwoners van Thailand geloven dat augustus de meest gunstige en succesvolle maand voor het huwelijk is. Er wordt aangenomen dat een stel dat zich in augustus verloofde, een sterk, gelukkig en betrouwbaar gezin zal zijn.

Korea

In Korea moet een stel dat zich wil verloven contact opnemen met een waarzegster voor een datum voor een toekomstige bruiloft. Sinds de oudheid hebben Koreaanse waarzeggers niet alleen de beste dag, maar ook de meest welvarende tijd voor de ceremonie kunnen bepalen. Er moeten veel mensen op de bruiloft zijn. Hoe meer - hoe gelukkiger het leven van een getrouwd stel zal zijn.

Aanbevolen: