Zo Vier Je Pasen Thuis

Inhoudsopgave:

Zo Vier Je Pasen Thuis
Zo Vier Je Pasen Thuis

Video: Zo Vier Je Pasen Thuis

Video: Zo Vier Je Pasen Thuis
Video: Kinderen voor Kinderen - Pasapas (Officiële Koningsspelen videoclip) 2024, Mei
Anonim

Pasen is de dag waarop Jezus Christus is opgestaan; deze feestdag is al meer dan tweeduizend jaar oud. Veel tradities zijn onbegrijpelijk voor een moderne mens, maar bijna alle gezinnen bakken paastaarten, beschilderen eieren en kneden Pasen. Deze dag is ook belangrijk omdat het strikte vasten eindigt.

Zo vier je Pasen thuis
Zo vier je Pasen thuis

Noodzakelijk

  • - woondecoraties;
  • - traditionele paasgerechten.

instructies:

Stap 1

Pasen is een prachtige oude voorjaarsvakantie waar veel tradities aan verbonden zijn. Het huis waar je Pasen viert, kan worden versierd met wilgentakjes en heldere beeldjes van vlinders, konijntjes, kippen, eieren. Hang deze slingers voor het raam. Leg kleurrijk versierde eieren in rieten manden. Hang een krans van wilgentakken, linten en bloemen aan de voordeur. Het symboliseert de ontwaakte natuur en lentestemming.

Stap 2

Zet paaskoekjes, gekleurde eieren en Pasen zeker op tafel met een schoon gestreken tafelkleed. Haal de eerste lentebloemen als je kunt. De feeststemming wordt gecreëerd door vrolijke beeldjes van gele kippen, geplaatst in lage mooie schalen met groen gras. Paascomposities zijn heel divers, maak ze zelf en versier je huis.

Stap 3

Als je naar de kerkdienst gaat die de hele nacht duurt, wijd daar dan al je traditionele gerechten in. Vergeet niet dat je op deze dag Christus moet vieren - zeg tegen elkaar "Christus is verrezen" en antwoord "waarlijk is verrezen", wissel een drievoudige kus uit. Hiervoor is het niet nodig om een gelovige te zijn, deze feestdag is al lang een universele dag van vreugde en lente geworden.

Stap 4

Begin op Witte Donderdag je huis klaar te maken voor Pasen, ruim alle kamers op en maak de ramen schoon. Wijd deze dag aan het schoonmaken van je huis en jezelf, zodat je op vrijdag en zaterdag bezig bent met het koken van feestelijke gerechten en het inrichten van je huis. Begin je paasmaaltijd met een rood ei.

Stap 5

Als je niet je eigen taarten bakt, kies dan voor lekkere gele heerlijke muffins bedekt met glanzend glazuur, want dit product is een symbool van vruchtbaarheid. Koop voor Pasen de lekkerste zelfgemaakte kwark, vet en vers. Maal het meerdere keren, vermengd met room, eieren, suiker, kruiden, noten en rozijnen. Maak geen grote hoeveelheid van dit gerecht, want het is niet erg lang houdbaar.

Stap 6

Voor het verven van eieren worden hele sets verkocht met kleurstoffen, papier en plastic stickers (voor warme eieren). Russische huisvrouwen schilderen dit product vaak met uienschillen, die het hele jaar door worden verzameld.

Stap 7

Vergeet niet om één ei te laten tot de volgende Pasen, het zal je geluk brengen en je een heel jaar lang beschermen tegen het kwaad.

Aanbevolen: