Hoe Breng Je Pasen Thuis Door?

Inhoudsopgave:

Hoe Breng Je Pasen Thuis Door?
Hoe Breng Je Pasen Thuis Door?

Video: Hoe Breng Je Pasen Thuis Door?

Video: Hoe Breng Je Pasen Thuis Door?
Video: Rapid Stay At Home Pasen 2020 2024, Mei
Anonim

Grote religieuze feestdagen kun je het beste met het hele gezin vieren. Het versterkt relaties en brengt familieleden bij elkaar. Pasen heeft zijn eigen levendige tradities en rituelen, waarvan de vervulling alle gezinsleden samenbrengt. Bereid van tevoren alle benodigde attributen van deze vakantie voor - verf voor eieren, wilgentakjes, mooie tafelkleden en servetten, rieten manden voor paasgerechten.

Hoe breng je Pasen thuis door?
Hoe breng je Pasen thuis door?

instructies:

Stap 1

De Goede Week voorafgaand aan Pasen is bijzonder streng met betrekking tot vasten. Het gaat niet zozeer om voedsel als wel om geestelijke onthouding om de ziel voor te bereiden op levensbevestiging. Op Witte Donderdag is het de gewoonte om je huis grondig schoon te maken en te wassen. Zorg ervoor dat u alle ramen opent en wast om de frisse lentegeest en heldere vakantie binnen te laten.

Stap 2

De meest treurige en sobere dag is Goede Vrijdag. Ware gelovigen eten niets op deze dag, vermaken zich op geen enkele manier en doen geen huishoudelijk werk. Al je gedachten moeten op de ziel worden gericht en van het lichaam worden afgeleid.

Stap 3

Op zaterdag, bereid je voor op Pasen, verzamel alle traditionele gerechten om ze in de kerk in te wijden tijdens de dienst. Eieren kleuren, taarten bakken en Pasen kneden, zonder deze gerechten is er geen paastafel.

Stap 4

Ga op zaterdagavond, indien mogelijk, met het hele gezin naar de wake in de tempel. Het licht van brandende kaarsen voor de iconen, de klanken van plechtige gezangen verheffen de ziel en openen haar voor al wat helder en goed is, voor het feest van de verrijzenis van Christus.

Stap 5

Na de dienst keert u terug naar huis om uw vakantie voort te zetten. Begin met het wassen van je gezicht met Pasen, plaats een geheiligd ei in een kom, voeg water toe en was je gezicht en handen ermee. Voor vrouwen zal deze ceremonie de jeugd verlengen, schoonheid toevoegen en mannen kracht geven.

Stap 6

Ga met het hele gezin aan tafel voor een paasmaaltijd, dit is een puur familietafel, meestal worden de gasten niet uitgenodigd voor de eerste maaltijd op zondag. Een grote tafel moet mooi gedekt zijn, in het midden zet je zeker een mand met gekleurde eieren en paasbrood. De maaltijd begint met een gezegend rood ei, het wordt gebroken, schoongemaakt en verdeeld onder alle aanwezige gezinsleden.

Stap 7

Dan deelt het gezinshoofd op dezelfde manier stukjes paasbrood en Pasen uit aan familieleden. Pas nadat de gewijde gerechten alle andere gerechten beginnen te eten die u hebt bereid.

Stap 8

Geef elkaar en al je vrienden en buren geverfde testikels. Ze hebben een geweldige kracht die geluk en gezondheid zal brengen. Paaseieren worden niet op tafel gebroken. Gewoonlijk slaan twee mensen ze, terwijl ze ze tegen elkaar houden.

Stap 9

Het voedsel dat overblijft van de Pesachmaaltijd wordt uitgedeeld aan de armen. Gewijd voedsel mag niet aan dieren worden gegeven of worden weggegooid. Het kan ongelukkig zijn.

Aanbevolen: