Zo Vier Je Pasen Met Je Gezin

Inhoudsopgave:

Zo Vier Je Pasen Met Je Gezin
Zo Vier Je Pasen Met Je Gezin

Video: Zo Vier Je Pasen Met Je Gezin

Video: Zo Vier Je Pasen Met Je Gezin
Video: Wat bezielt je - 28-12-2018 (HOi tv) 2024, Mei
Anonim

Het is noodzakelijk om je van tevoren voor te bereiden op Pasen. Voor zo'n geweldige vakantie is het volgens de kerkregels noodzakelijk om zeven weken te vasten. De Goede Week gaat vooraf aan Pasen en is gewijd aan verschillende religieuze activiteiten die aan de feestdag voorafgaan.

Zo vier je Pasen met je gezin
Zo vier je Pasen met je gezin

instructies:

Stap 1

De belangrijkste voorbereidingen voor de viering van Pasen beginnen op Witte Donderdag. Op deze dag is het nodig om overal orde op zaken te stellen, ook onder de douche. Kneed het deeg voor taarten, betrek kinderen bij dit werk. Laat ze de zoete geur ruiken van vers gebakken goederen die het huis vullen. Ze zouden het vooral leuk vinden om paastaarten te versieren met glazuur en allerlei soorten hagelslag.

Stap 2

En hun verbeelding zal volledig worden onthuld wanneer het tijd is om de eieren te schilderen. Natuurlijk kunt u zich beperken tot de gebruikelijke methode van kleuren in uienbouillon. Maar geef de kinderen wat verf en vertel ze over de basissymbolen die meestal op paaseieren worden afgebeeld. Een met de hand beschilderd en gekookt ei zal voor kinderen veel leuker en lekkerder lijken.

Stap 3

Precies om middernacht van zaterdag tot zondag begint de paasdienst, die duurt tot de ochtend, er is een hele nacht gebed en de wijding van traditionele gerechten. Het verschilt fundamenteel van gewone kerkdiensten in zijn feeststemming, vreugde en volheid van licht. In kerken met Pasen worden Pasen, paaskoekjes en paaseieren verlicht. De strikte Grote Vasten is afgelopen, toen het verboden was om mager voedsel te eten, en de gelovigen kunnen nu hun vasten verbreken.

Stap 4

Deze dag is een van de weinige waarop u de drukte van alledag kunt vergeten en volledig aan uw gezin kunt wijden. De hele familie komt samen aan de Paastafel. Een oud paasplezier - zowel volwassenen als kinderen spelen graag speelbal, het belangrijkste is om het juiste ei te kiezen, sterk.

Stap 5

Er is nog een kinderspel, maar dat wordt lang niet vaak gespeeld. Maar waarom zou je de traditie niet vernieuwen, zozeer zelfs dat volwassenen zullen meedoen. Maak een gelijkmatige ruimte op de vloer vrij, maak een goot van karton, ondersteun deze op een verhoogd platform en begin er eieren van te rollen. Leg verschillende souvenirs neer langs het traject - wiens ei hen raakt, neemt hij het geschenk aan. En zo'n lekkernij als "Kinder Surprise" kan in huis of tuin verstopt zitten. Verdeel alle kinderen bij jou in twee teams - degene die de meeste chocolade-eieren verzamelt, wint.

Stap 6

Met Pasen gaan ze op bezoek of ontvangen ze gasten bij hen thuis. Bezoek dus de hele familie van degenen naar wie je lang niet hebt gezocht. Neem je eigen gebakken paastaart mee, proef en prijs de gebakjes van de gastvrouw. Of u kunt iedereen bij u uitnodigen, zelfs voor zo'n bekend evenement als barbecue.

Aanbevolen: