Hoe Vier Je Allerheiligen?

Inhoudsopgave:

Hoe Vier Je Allerheiligen?
Hoe Vier Je Allerheiligen?

Video: Hoe Vier Je Allerheiligen?

Video: Hoe Vier Je Allerheiligen?
Video: Hoe werkt het brein van Laurent en andere slimmeriken? | UITGEZOCHT #12 2024, Mei
Anonim

Allerheiligen is een oude katholieke feestdag waarop christenen hun overleden rechtvaardigen herdachten. Toevallig, toen hij naar Europa was gekomen, viel deze feestdag samen met Samhain - in de nacht van 31 oktober op 1 november, toen, volgens Keltische heidense overtuigingen, de levenden konden spreken met de zielen van de doden. Als gevolg van de vermenging van twee religieuze feestdagen, werd er één heel seculier. Tegenwoordig is het beter bekend als Halloween. Het wordt over de hele wereld gevierd, ongeacht de kerkelijke overtuiging. Halloween is een feestdag en eng en leuk, maar om er plezier aan te beleven, moet je de tradities kennen en ze kunnen volgen.

Hoe vier je Allerheiligen?
Hoe vier je Allerheiligen?

instructies:

Stap 1

Allerheiligen, of Halloween, is niet compleet zonder een uitgesneden pompoen genaamd Jack Lantern. De naam werd aan de pompoen gegeven ter ere van de man die een deal met de duivel aanging, hem bedroog, waarna hij niet naar de hel of de hemel ging. Dus dwaalt hij de wereld rond, zijn pad verlichtend met een stuk brandende kolen, ingesloten in een pompoen. Om de vakantie te vieren met je eigen Jack Lantern, neem je een grote pompoen, snij je het vruchtvlees eruit en snijd je in driehoeken voor de ogen en de brede mond. Steek een brandende kaars in de pompoen.

Stap 2

Huishoudelijke Halloween-feesten volgen over het algemeen hetzelfde scenario. Ten eerste is het appartement versierd met allerlei decoratieve boze geesten zoals spinnenwebben of afgehakte mensenhanden uit de winkel van grappen en praktische grappen. In de regel verschijnen eind oktober in veel interieurwinkels producten met een Halloween-thema: allerlei pompoenen, heksenbeeldjes, maskers, kostuums enzovoort. Dan kijken de gasten in het donker, bij het licht van Jack-lantern, horrorfilms. In Amerika en Europa is het gebruikelijk om over straat te lopen en buren bang te maken, maar in Rusland heeft zo'n traditie nog geen wortel geschoten.

Stap 3

Op Allerheiligen, of liever 's avonds, organiseert bijna elk uitgaansgelegenheid een themafeest. Het is beter om ernaartoe te komen in een pak dat je kunt kopen, of dat je zelf kunt maken. De outfit "corpse bride" is bijvoorbeeld populair bij meisjes. Een trouwjurk wordt aangetrokken en make-up in de stijl van een verdronken vrouw wordt op haar gezicht getekend. Jongens schilderen hun gezichten meestal als vampiers en geesten, of verbeelden enorme bloederige littekens op hun lichaam.

Aanbevolen: