Wat Is Yogini Ekadashi

Wat Is Yogini Ekadashi
Wat Is Yogini Ekadashi

Video: Wat Is Yogini Ekadashi

Video: Wat Is Yogini Ekadashi
Video: योगिनी एकादशी व्रत कथा | Yogini Ekadashi Vrat Katha 17 June 2020 2024, Mei
Anonim

In het hindoeïsme wordt aangenomen dat het materiële bestaan de ziel vervuilt en lijden veroorzaakt. De Vedische geschriften beloven spirituele verheffing en zuivering met inachtneming van religieuze principes. Ekadashi-dagen worden beschouwd als de beste dagen.

Wat is Yogini Ekadashi
Wat is Yogini Ekadashi

In het Sanskriet betekent eka één en dashi tien. Dat wil zeggen, Ekadash is de elfde dag van elke maanmaand in de hindoeïstische kalender na de volle maan en nieuwe maan.

De dagen van Ekadashi worden beschouwd als de meest geschikte dagen voor bezuinigingen. Het naleven van Ekadashi wordt in de Vedische geschriften niet alleen voorgeschreven voor het zuiveren van het lichaam in fysieke zin, maar vooral voor spirituele verheffing.

Yogini Ekadashi - Ekadashi tijdens het donkere deel van de maand Ashadha - 15 juni. Deze Ekadashi bevrijdt mensen van alle zonden van de materiële wereld en schenkt bevrijding voor de overgang naar de spirituele wereld, is de belangrijkste van alle heilige vastendagen in alle hindoeïstische religies. Vasten op Yogini Ekadashi is zeer krachtig en gunstig. Iemand die op deze specifieke Ekadashi vast, zal bevrijd worden van de reacties van alle zonden uit het verleden. De verdienste die wordt verkregen door het observeren van Yogini Ekadashi is vergelijkbaar met die van een pelgrimstocht tijdens een zons- of maansverduistering naar de heilige plaats Kurukshetra.

Om Ekadashi te observeren, is het raadzaam om volledig te stoppen met eten en drinken. Als zo'n vasten niet mogelijk is, moet u afzien van het eten van granen en peulvruchten, spinazie, honing, aubergine en zeezout. Maar tafelzout is acceptabel. Het wordt aanbevolen om slechts één keer per dag te eten, bij nakta, zoals de avondmaaltijd wordt genoemd. Je kunt fruit, water, zuivelproducten, suiker en andere groenten dan bieten eten. Champignons kun je niet eten. Bronzen schalen worden op Ekadashi-dagen niet op tafel gezet. Het is beter om niet in andermans huis te eten.

Om geestelijk welzijn te bereiken tijdens het vasten, moet men overdag slapen, scheren en wrijven met olie opgeven. Je kunt niet communiceren met dronkaards, wasvrouwen en wevers.

Iemand die niet in staat is om te vasten vanwege ziekte of ouderdom kan lezen en horen over de betekenis van Ekadashi. Je kunt vooral iets schenken aan een spiritueel persoon.

Aanbevolen: