Hoe Parama Ekadashi Wordt Gevierd

Hoe Parama Ekadashi Wordt Gevierd
Hoe Parama Ekadashi Wordt Gevierd

Video: Hoe Parama Ekadashi Wordt Gevierd

Video: Hoe Parama Ekadashi Wordt Gevierd
Video: PARAMA EKADASHI AUDIO EN ESPAÑOL 2024, April
Anonim

Ekadashi is de elfde dag na de nieuwe maan en de volle maan in de hindoeïstische kalender. Ekadashi-dagen zijn vooral gunstig om te vasten. De Ekadashi-kalender geeft alle belangrijke dagen aan en ze krijgen hun eigen naam. Parama Ekadashi valt in 2012 op 12 september.

Hoe Parama Ekadashi wordt gevierd
Hoe Parama Ekadashi wordt gevierd

Volgens de oude Veda's pleegt iemand die een menselijke geboorte neemt, maar Parama Ekadashi niet viert, zelfmoord en is hij gedoemd tot verdere wedergeboorte en lijden. Aan de andere kant geeft de juiste houding ten opzichte van Parama Ekadashi en de vervulling van de voorschriften voor die dag voordelen die niet te tellen zijn.

Het gebrek aan welvaart in het huidige leven suggereert dat de persoon in het verleden geen aalmoezen gaf, niets aan andere mensen schonk. Geen enkele inspanning zal helpen om de situatie recht te zetten, de enige optie is om Parama Ekadashi te vieren - op deze dag kan een persoon worden gezuiverd van alle zonden en alles ontvangen (verdienen) wat nodig is voor het leven. Bovendien brengt de naleving van alle regels van Parama Ekadashi de uiteindelijke bevrijding, waardoor een persoon uit de reeks wedergeboorten wordt geleid.

De traditie stelt op deze dag een strikt heilig vasten vast. Hij is het die alle zonden vernietigt, bevrijdt van armoede en ziekte. Het is het beste om u volledig te onthouden van eten en drinken, maar degenen die dit om verschillende redenen niet kunnen, krijgen de instructie om eenmaal per dag te eten, waarbij peulvruchten altijd van het dieet moeten worden uitgesloten. Eet ook geen honing, spinazie, aubergine.

Houd er rekening mee dat het begin en einde van Parama Ekadashi strikt gebonden is aan de maancycli, daarom zullen de data van de vakantie in verschillende tijdzones verschillen. Om op deze dag te vasten om de verwachte voordelen te brengen, moet je de tijd nauwkeurig tellen. Er zijn speciale computerprogramma's voor het berekenen van de timing van Ekadashi, deze zijn te vinden op internet.

'S Nachts, met de juiste naleving van alle principes van de vakantie, kun je niet slapen, deze tijd is gewijd aan gebeden. Door de namen van de Heer te chanten en rituele dansen uit te voeren, wordt men het beste van zonden bevrijd.

Het is erg belangrijk om de post correct te verlaten. De uitgang vindt plaats in de ochtend van de volgende dag na zonsopgang. Als dit moment wordt gemist, zal Parama Ekadashi niet worden nageleefd. Het vasten wordt onderbroken door het eten van graan - dat wil zeggen, het voedsel dat strikt verboden was.

Aanbevolen: