Paastradities Over De Hele Wereld

Inhoudsopgave:

Paastradities Over De Hele Wereld
Paastradities Over De Hele Wereld

Video: Paastradities Over De Hele Wereld

Video: Paastradities Over De Hele Wereld
Video: Jannes - De Hele Wereld Mag Het Weten (Live in Ahoy) 2024, Mei
Anonim

Op de grote feestdag van Heilig Pasen in Rusland worden traditioneel paascakes gebakken en eieren beschilderd. Met Pasen is het gebruikelijk om elkaar te bezoeken en gekleurde eieren te geven met de woorden: "Christus is opgestaan!" - "Echt herrezen!" en kus drie keer. Deze traditie wordt als Slavisch beschouwd, omdat andere volkeren zo'n traditie niet hebben. Welke paastradities bestaan er in andere landen?

gekleurde eieren
gekleurde eieren

instructies:

Stap 1

In Polen wordt Paasmaandag gevierd met de traditie om water op elkaar te gieten. Water is een symbool van zuivering en wedergeboorte. Volgens de legende trouwt het meisje dat het natst is eerder dan iemand anders.

Beeld
Beeld

Stap 2

In Frankrijk wordt elk jaar een gigantische omelet van meer dan 4.500 eieren geserveerd op het centrale plein van de stad Bessieres en in verschillende andere kleine steden. Er wordt gezegd dat toen Napoleon en zijn leger door Zuid-Frankrijk trokken, ze stopten in een klein stadje en werden getrakteerd op een omelet. Napoleon hield zo veel van hem dat hij de stedelingen de opdracht gaf om eieren te verzamelen en de volgende dag een gigantische omelet voor zijn leger te maken.

Beeld
Beeld

Stap 3

In Finland verkleden kinderen zich als bedelaars en bedelen ze op straat. In delen van West-Finland worden op Paaszondag vreugdevuren verbrand, waardoor heksen worden afgeschrikt die naar verluidt rondvliegen.

Beeld
Beeld

Stap 4

Op de ochtend van Grote Zaterdag vindt in Griekenland een interessante traditie plaats wanneer aardewerk uit de ramen wordt gegooid. Sommigen geloven dat het gooien van potten de komst van de lente symboliseert, anderen die verlossen van problemen.

Beeld
Beeld

Stap 5

In Rome leidt de paus op Goede Vrijdag de processie in het Colosseum. Een enorm kruis met brandende fakkels verlicht de hemel. Op de avonden van Stille Zaterdag en Paaszondag verzamelen duizenden bezoekers zich op het Sint-Pietersplein om naar de feestelijke paasmis van de paus te luisteren en een zegen van de kerk te ontvangen.

Beeld
Beeld

Stap 6

In Tsjechië en Slowakije is het op Paasmaandag gebruikelijk dat mannen vrouwen slaan met een zweep gemaakt van wilgentakken versierd met linten. Volgens de legende draagt de wilg op deze manier zijn vitaliteit en vruchtbaarheid over aan de vrouw.

Beeld
Beeld

Stap 7

In Bermuda wordt Pasen gevierd met vliegers op Goede Vrijdag, die de hemelvaart van Christus naar de hemel symboliseren.

Beeld
Beeld

Stap 8

In Hongarije spuiten jonge jongens op Paasmaandag speels parfum op meisjes en vragen ze om te zoenen.

Beeld
Beeld

Stap 9

In Zweden verkleden jongeren en kinderen zich voor Pasen als heks en vragen om eten aan voorbijgangers op straat.

Beeld
Beeld

Stap 10

Pasen in Duitsland is een grote feestdag. Terwijl ze Pasen en de komst van de lente vieren, doen Duitse burgers hun best om hun steden te versieren. De bomen staan vol felgekleurde eieren en lentebloemen.

Aanbevolen: