Paas Eieren

Inhoudsopgave:

Paas Eieren
Paas Eieren

Video: Paas Eieren

Video: Paas Eieren
Video: paas eieren zoeken pesse 2012 2024, April
Anonim

Volgens de tradities en gebruiken van de kerk moeten paaseieren worden geverfd op Witte Donderdag, wanneer het wordt aanbevolen om het huis schoon te maken, te wassen en te wassen. Besteed maximale aandacht aan het schilderen van eieren, want ze zijn een symbool van Pasen en worden beschouwd als een traditioneel geschenk voor familie en vrienden.

Paas eieren
Paas eieren

instructies:

Stap 1

Om ervoor te zorgen dat de verf gelijkmatiger op de eieren valt, is het noodzakelijk om ze voor het koken met alcohol af te vegen. Om de eieren gemakkelijk schoon te maken en om te voorkomen dat de eieren tijdens het koken barsten, voegt u een eetlepel zout toe aan het water.

Beeld
Beeld

Stap 2

De gemakkelijkste en meest bekende manier om eieren te kleuren is het gebruik van uienschillen. Kook hiervoor de uienschil 20-25 minuten en laat deze trekken. Kook vervolgens de eieren in de afgewerkte bouillon.

Beeld
Beeld

Stap 3

Kook voor een groene tint de eieren in water met spinazie en brandnetelbladeren. Voeg voor een felgele tint kurkuma-kruiden toe aan het water. De roze kleur van de schil kan worden verkregen met cranberrysap. Als de eieren na het koken worden ingewreven met rode koolbladeren, wordt de schaal blauw. Als je tijdens het koken citroensap aan het water toevoegt, zullen de eieren lavendelkleurig worden.

Aanbevolen: