Ideeën Voor Pasen

Inhoudsopgave:

Ideeën Voor Pasen
Ideeën Voor Pasen

Video: Ideeën Voor Pasen

Video: Ideeën Voor Pasen
Video: 27 GEWELDIGE DIY-IDEEËN VOOR PASEN 2024, Mei
Anonim

De voorbereiding op de paasvakantie is een mooie gelegenheid om je creatieve verbeeldingskracht te tonen. Hier zijn enkele ideeën om u te helpen uw vakantie speciaal en interessant te maken.

Ideeën voor Pasen
Ideeën voor Pasen

Eieren versieren

Je kunt een prachtig veelkleurig patroon aan de eieren toevoegen met een onnodige stropdas. Wikkel het ei in een binddoek, bind het vast met draden en kook gedurende 15 minuten.

Een andere interessante optie voor het decoreren van paaseieren is om ze te lijmen met verschillende granen. Bedek de eieren met lijm en plak er granen, zaden en granen op. Je kunt ook erwten en bonen gebruiken. Je kunt alle patronen van granen opmaken - er is een grote ruimte voor een verbeeldingskracht!

We verrassen de kinderen met chocolade-eieren

Smelt de chocolade in een waterbad. Was het ei met zuiveringszout, maak een gaatje in de schaal en giet het eiwit en de dooier erdoor. Vul de eierschalen met gesmolten chocolade en zet in de koelkast.

Een nestmand maken voor eieren

Een mand maken voor versierde paaseieren is heel eenvoudig. Knip uit het beige karton een rechthoek, een cirkel voor de onderkant en een strook voor een pen. Rol de rechthoek uit tot een cilinder, lijm de onderkant vast en bevestig het handvat. Vul de mand met dunne stroken bruin golfpapier voor takjes. Vul het nest met eieren en versier met bloemen.

Paaskaars maken

Een ander element van het paasdecor is een sierlijke eivormige kaars. Om het te maken, heb je nodig: een rauw ei, gekleurde was, een kaarsenlont, sieraden (kralen, linten, enz.). Maak een gaatje in het ei en giet de inhoud er voorzichtig uit. Maak aan de andere kant nog een klein gaatje voor de pit.

Rijg de lont in de schaal en zet hem aan de ene kant vast met isolatietape en wikkel hem aan de andere kant om een tandenstoker. Verwarm de was en giet deze voorzichtig in het ei. Plaats het ei voor het gemak in een bak. Als de was hard wordt, pel hem dan af. Bind de afgewerkte kaars met een lint of versier met kralen.

Een heerlijke traktatie koken - gelei-eieren

Serveer een origineel aperitief op de paastafel - gelei-eieren. Om 7 eieren te bereiden heb je nodig: 300 g kipfilet, doperwtjes, paprika, 2 el. ik. gelatine en peterselie. Kook de kipfilet gaar. Maak in de eieren van het stompe uiteinde een gat van 2 cm waar je de inhoud doorheen giet - je hebt ze niet nodig.

Spoel de schelpen goed af, bij voorkeur met zuiveringszout. Los gelatine op in 100 ml koud water en laat een uur staan. Meng het vervolgens met 200 g hete kippenbouillon. Vul de schelpen met fijngesneden filets, stukjes paprika, doperwten en peterselietakjes en overgiet met bouillon. Een nacht in de koelkast bewaren.

De paasboom versieren

Jonge wilgentakjes worden het meest gebruikt als paasboom. Zet ze in een grote vaas gevuld met water. De belangrijkste decoratie van de paasboom zijn beschilderde eieren die aan linten zijn opgehangen. Alle inhoud moet eerst uit de eieren worden verwijderd. Leg een knoop op het lint en rijg het door een naald met een groot oog. Haal de tape door het ei.

Aanbevolen: