Verschillende Ideeën Voor Kerstversieringen Voor Ramen

Inhoudsopgave:

Verschillende Ideeën Voor Kerstversieringen Voor Ramen
Verschillende Ideeën Voor Kerstversieringen Voor Ramen

Video: Verschillende Ideeën Voor Kerstversieringen Voor Ramen

Video: Verschillende Ideeën Voor Kerstversieringen Voor Ramen
Video: Stijlvolle kerstversiering 2024, Mei
Anonim

Nog minder dan een maand voor het nieuwe jaar. En het is tijd om na te denken over hoe je je huis kunt decoreren voor deze vakantie. Traditioneel worden naast het pand zelf ook de ramen versierd voor het nieuwe jaar. Dit decor geeft het huis een bijzondere feestelijke charme, zowel binnen als buiten. Het maken is meestal heel eenvoudig. Hieronder brengen we enkele ideeën voor nieuwjaarsdecoraties voor ramen onder uw aandacht.

Kerstversiering voor de ramen
Kerstversiering voor de ramen

De eenvoudigste manier om ramen te versieren voor het nieuwe jaar is met:

  • toepassingen;
  • tekeningen met tandpasta;
  • slingers;
  • elegante schorsingen.

Ideeën voor kerstversiering: eenvoudige appliqués

Traditioneel zijn ramen voor het nieuwe jaar versierd met sneeuwvlokken. Je kunt ze uit papier of servetten knippen. Sjablonen zijn bijvoorbeeld te vinden op internet. Je kunt ook gewoon creatief zijn en je eigen mooie originele sneeuwvlokken knippen.

Dergelijke toepassingen worden meestal op een zeepoplossing geplakt. Maar je kunt ook melk gebruiken (warme melk verdund met een beetje water). Ook wordt soms in water oplosbare lijm gebruikt om sneeuwvlokken op ramen te plakken.

Een heel goed idee voor nieuwjaarsversieringen op de ramen is om met je eigen handen een aantal feestelijke afbeeldingen (bijvoorbeeld kerstbomen) van kleine sneeuwvlokken op het glas te maken. Een dergelijk decor ziet er niet alleen erg feestelijk uit, maar ook origineel.

Tekeningen op de ramen

Een van de meest populaire manieren om ramen voor het nieuwe jaar te versieren, is het gebruik van tandpasta. In dit geval wordt vooraf een sjabloon op het glas geplakt. Vervolgens wordt de pasta verdund in een kopje. Een tandenborstel wordt in de oplossing gedompeld. Om een tekening te maken, hoeft u alleen maar de borstel naar de sjabloon te brengen en uw vinger langs de borstelharen te halen, in een poging ervoor te zorgen dat de spatten op het glas vallen. Zo'n decoratie kan origineel worden gemaakt door een mooie en ongebruikelijke sjabloon van internet te downloaden. In 2018 zou het bijvoorbeeld een heel goed idee zijn om ramen te versieren met honden.

Ideeën voor nieuwjaarsdecoraties voor ramen: slingers gebruiken

Dit is nog een geweldige manier om ramen mooi te maken voor het nieuwe jaar. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten veilige slingers te koop. Heel ongebruikelijk en mooi op de ramen, bijvoorbeeld, slingers-gordijnen die gloeien met veelkleurige lichten zullen eruitzien. Als je wilt, kun je vandaag ook slingers in de vorm van sterren of sneeuwvlokken in de winkel kopen. Dergelijke elementen kunnen met plakband aan het glas worden bevestigd of eenvoudig langs de kroonlijst worden gehangen.

Een andere manier om ramen met gloeiende elementen te versieren, is door op de vensterbank een vaas te plaatsen met een jeneverbes, den of gewone tak zonder bladeren, verstrengeld met een slinger.

Hangers voor het decoreren van ramen

Deze methode biedt slechts een enorm veld voor een vlucht van verbeelding. Ophangingen kunnen worden gemaakt van "regen", linten, kerstboomversieringen, accessoires die met uw eigen handen zijn gebreid of genaaid, enz. Zeer originele uitstraling, bijvoorbeeld nieuwjaarsophangingen van geverfde kegels. Er zijn verschillende manieren om kegels te schilderen:

  1. Dompel ze gewoon in kleurstoffen en droog ze.
  2. Giet verf op een grote spons en rol de bultjes erop. In dit geval worden alleen de punten van de schubben gekleurd en zien de kegels er heel origineel uit.
  3. Smeer de kegels in met PVA-lijm en bestrooi ze dik met glitters.

Feestballen gemaakt van draden kunnen ook een goed idee zijn voor nieuwjaarsversieringen op de ramen. Een dergelijk decor is gemaakt volgens hetzelfde principe als draadlampenkappen. Dat wil zeggen, een kleine bal wordt opgeblazen en omwikkeld met draden met behulp van lijm.

Aanbevolen: