Wat Is Het Verzamelen Van Kurk In Een Restaurant?

Wat Is Het Verzamelen Van Kurk In Een Restaurant?
Wat Is Het Verzamelen Van Kurk In Een Restaurant?

Video: Wat Is Het Verzamelen Van Kurk In Een Restaurant?

Video: Wat Is Het Verzamelen Van Kurk In Een Restaurant?
Video: Moet kraanwater gratis zijn in een restaurant? - RTL NIEUWS 2024, Mei
Anonim

Bij het bestellen van een bruiloft of bedrijfsevenement in een restaurant worden velen geconfronteerd met een concept als "kurkenverzameling". Wat is het en waarom is het nodig.

Wat is het verzamelen van kurk in een restaurant?
Wat is het verzamelen van kurk in een restaurant?

Het is geen geheim dat je in veel restaurants en feestzalen je eigen alcohol mee kunt nemen, zeker als er veel gasten zijn en het etablissement volledig gesloten is voor je evenement. In sommige restaurants moet u kurkbelasting betalen (ook wel kurkbelasting genoemd). Dit komt vooral veel voor in restaurants in Moskou en St. Petersburg.

Aanvankelijk werd deze verzameling beoefend in hotelrestaurants, daarna begonnen andere restaurants het over te nemen. Vaak wordt aan klanten uitgelegd dat deze betaling de huur van glazen omvat en de arbeid van de barman om de flessen te openen. In feite is dit slechts een bijbetaling, hetzelfde als 10% servicekosten of zaalhuur.

De kurktoeslag wordt per gast of per fles in rekening gebracht. In het laatste geval dient u bij het restaurant na te gaan of alle meegebrachte of alleen geopende flessen tijdens het banket meegeteld worden. De hoeveelheid kurkverzameling kan variëren van 50 tot 1000 roebel per persoon. Als de kurkcollectie erg groot is, kan het voordeliger zijn om alcohol in het restaurant zelf te bestellen in plaats van zelf alcohol mee te nemen.

De mode voor de kurkcollectie kwam uit het buitenland, alleen werd aanvankelijk het zogenaamde kurkgeld in rekening gebracht voor een fles die hij alleen voor het avondeten had meegebracht, en niet voor een banket. Zo kunt u dure collectiewijnen meenemen en deze in een passende setting opdrinken, terwijl u gerechten van het menu bestelt. In Rusland passen maar heel weinig restaurants dit soort kurkverzameling toe.

Aanbevolen: