Hoe Kleurmuziek Te Verzamelen

Inhoudsopgave:

Hoe Kleurmuziek Te Verzamelen
Hoe Kleurmuziek Te Verzamelen

Video: Hoe Kleurmuziek Te Verzamelen

Video: Hoe Kleurmuziek Te Verzamelen
Video: Por el Amor de Dios plays 'Carnaval' by Patrick Roux 2024, April
Anonim

Een thuisdisco is niet meer weg te denken zonder kleurenmuziek, en ook al is deze “versiering” van de zaal al achterhaald, het heeft nog steeds zijn eigen charme. Het is onwaarschijnlijk dat het mogelijk zal zijn om lampen te kopen, dus het is logisch om zelf een pretentieloos ontwerp te maken

Hoe kleurmuziek te verzamelen
Hoe kleurmuziek te verzamelen

Noodzakelijk

LED's (12 stuks), 2 weerstanden per 100 Ohm, 0,5 W, platte 14-aderige kabel met gevlochten geleiders, LPT-connector (mannelijk) 25-polig

instructies:

Stap 1

Selecteer eerst een lichaam. U kunt een doorschijnende kap gebruiken, een koplamp uit een auto of deze zelf maken. Houd er rekening mee dat het scherm ondoorzichtig is, maar goed doorschijnend door de LED's. Maak de afstand tussen het scherm en de LED's minimaal 1 cm. Laat een plek vrij voor de diodes om uit te geven, ongeveer 4 cm.

Stap 2

Zaag een vorm uit dun transparant plexiglas om in de vorm van het scherm te passen. Markeer de positie van de LED's en boor de gaten met een boor van 5 mm. Steek de LED's in de gaten met de lenzen naar buiten, smeer het gat aan de binnenkant met transparante lijm. Zet de diodes vast en buig de kathode van elke diode naar het bord. Verbind de draden op het bord met koperdraad in 2 groepen van 6 draden, solderen.

Stap 3

Verdeel de lintkabel in aders die 2-3 cm langer zijn dan het bord. Strip een draad van elke kant van de lus en wind elke draad op de klemmen van beide weerstanden. Soldeer de andere draad van de weerstanden aan de draad die de kathoden verbindt. Strip de resterende draden en rijg ze op de LED-anoden die uit het bord steken.

Maak het lint aan de andere kant los, strip de draden en soldeer aan de LPT-connector.

Stap 4

De pinnen van de stekker zijn van links naar rechts genummerd, eerst de bovenste rij, dan de onderste, dus bovenaan 1-13, en onderaan 14-25. Pins 18-25 zijn "aarde", soldeer aan elk van deze pinnen de twee buitenste draden van de lus, dezelfde die via weerstanden met de kathodes van de diodes zijn verbonden. Soldeer daarna de resterende draden aan pinnen 1-9, 14, 16, 17. Dit wordt de plug.

Stap 5

Gebruik Winamp-programma's, LptLight-plug-in en GiveIO-stuurprogramma. Daarna hoeft u alleen nog de LED-responsniveaus aan te passen.

Aanbevolen: