Hoe Is 1 April In Andere Landen

Inhoudsopgave:

Hoe Is 1 April In Andere Landen
Hoe Is 1 April In Andere Landen

Video: Hoe Is 1 April In Andere Landen

Video: Hoe Is 1 April In Andere Landen
Video: 1 April... waarom eigenlijk? | NOS op 3 2024, April
Anonim

April Fools 'rally's zijn zeer divers en de tradities van het vieren van April Fool's Day verschillen van land tot land. Maar de belangrijkste voorwaarde voor alle grappen die noodzakelijkerwijs op 1 april plaatsvinden, is hun onschadelijkheid.

Hoe is 1 april in andere landen
Hoe is 1 april in andere landen

instructies:

Stap 1

Engeland Het is gebruikelijk om je vrienden in dit land in de maling te nemen nadat de klok op 1 april 00:00 uur slaat en tot 12:00 uur. Bij een geslaagde tekening roept iedereen in de buurt luid “April-fool!”, wat “April-fool” betekent. Traditionele 1 aprilgrappen in Engeland zijn genaaid mouwen en lege eieren voor het ontbijt. Ook vragen de Britten hun kennissen "om daarheen te gaan, ik weet niet waarheen, iets mee te nemen, ik weet niet wat." Haal bijvoorbeeld een pond kattenkaas of een veter voor je linkerschoen.

Stap 2

Schotland In tegenstelling tot de Britten beperken de Schotten zich niet tot het middaguur op 1 april, maar blijven ze de volgende dag tegen iedereen spelen. En voor elke dag hebben de Schotten hun eigen naam - ze noemen 1 april "de dag van de koekoek", en de volgende - "de dag van de staart". En als op de eerste dag de trekkingen traditioneel van aard zijn, dan zijn ze op de tweede dag allemaal gewijd aan de plaats waar de staart zou kunnen groeien, als het in een mens was.

Stap 3

Duitsland De meest voorkomende grappen in Duitsland zijn "in den april schicken", dat wil zeggen, de ander vragen om een onmogelijk verzoek in te willigen, bijvoorbeeld om een geitenzadel te kopen. Letterlijk wordt deze uitdrukking vertaald met "in april verzenden". In Tsjechië is er het concept van "Poslati koho z Aprilem", wat een letterlijke vertaling uit het Duits is, hoogstwaarschijnlijk is de vakantie vanuit Duitsland naar dit land gekomen. Degenen die erin slaagden de grap uit te halen, werden aangesproken door "Aprilnarr", misleid op 1 april, tot het einde van de vakantie.

Stap 4

Frankrijk Het belangrijkste symbool van de feestdag van het lachen in Frankrijk is de vis. Degenen die tijdens de rally worden betrapt, worden "de 1 april-vis inslikken" genoemd. Het volgende plezier is populair onder schoolkinderen: een plastic of papieren vis met een haak moet discreet aan de kleding van een voorbijganger worden bevestigd. Natuurlijk wordt het als een bijzondere vaardigheid beschouwd om een politieagent of leraar op deze manier voor de gek te houden. Daarnaast feliciteren de Fransen elkaar op deze dag in ansichtkaarten, bereiden ze kleine grappige cadeautjes voor en zijn ze dol op komische berichten. Zeer vergelijkbare tradities van het vieren van 1 april en in Italië.

Stap 5

VS De traditie om 1 april te vieren, hebben de Amerikanen geleend van de Britten. De traditionele grappen in dit land zijn het vertalen van horloges, uitroepen over losgeknoopte schoenveters en andere grappen. Ook houden Amerikanen van grappen. Onlangs zijn sociale netwerken en online communities op grote schaal gebruikt voor massale weggeefacties.

Stap 6

Australië Over het algemeen wordt de 1 april-vakantie hier hetzelfde gehouden als in andere Engelssprekende landen, maar de Australiërs hebben hun eigen traditie - vroeg in de ochtend op alle kanalen en op radiostations zetten ze een opname van de stem van de Australische vogel kookaburra, die erg doet denken aan menselijk gelach.

Aanbevolen: