Hoe Kerst Vieren In Andere Landen

Inhoudsopgave:

Hoe Kerst Vieren In Andere Landen
Hoe Kerst Vieren In Andere Landen

Video: Hoe Kerst Vieren In Andere Landen

Video: Hoe Kerst Vieren In Andere Landen
Video: Hoe wordt kerst gevierd in de rest van de wereld? 2024, April
Anonim

Kerstmis is een feestdag die de hele christelijke wereld verenigt. En het maakt niet uit wanneer het wordt gevierd, vijfentwintig december of zeven januari, het geloof in de komst van een verlosser in de wereld is een van de helderste gevoelens van de mensheid.

Vrolijk kerstfeest
Vrolijk kerstfeest

instructies:

Stap 1

In Nederland begint de geest van Kerstmis al in november in de lucht te zweven. Ze beginnen overal oliebollen-donuts voor de feestdagen te verkopen. Kerstmis zelf wordt hier twee dagen gevierd: vijfentwintig december is de "eerste kerst", de zesentwintigste is de "tweede kerst". In Nederland gelooft men dat met Kerstmis dieren praten en water in wijn verandert. Zoals alle christenen in de wereld wonen Nederlanders de feestelijke dienst bij en verzamelen zich vervolgens aan de feesttafel.

Stap 2

De Duitsers bereiden zich voor op Kerstmis en versieren de kerstboom. Van hen hebben we deze traditie overgenomen. Bovendien versieren ze hun woningen met houten ramen met kaarsen, kransen van bladeren; ze plaatsen een kleine kribbe bij het huis ter nagedachtenis aan de geboorte van Christus. Na de feestelijke dienst komt Der Weihnachtsmann naar het huis met geschenken onder de nieuwjaarsboom. Het gezinshoofd nodigt iedereen aan tafel uit door op een bel te luiden. Een kersttafel is hier ondenkbaar zonder goed vlees en wijn.

Stap 3

In Italië is het voor de start van het nieuwe jaar gebruikelijk om oude overbodige spullen weg te doen. Kerstmis in Italië is anders omdat het niet een oude man met een baard is die hier cadeautjes brengt, maar La Befana, zijn vrouw. Vrolijke Italianen maken van elke vakantie een feest. Op de kersttafel van de Italianen, dumplings, zoete broodjes, gevuld vlees, paling.

Stap 4

In Engeland is het gebruikelijk om Kerstmis te vieren in het ouderlijk huis, versierd met takken van hulst en maretak. Voorwaarde zijn cadeautjes, een feestelijke tafel. Op deze dag staan traditionele kalkoen en pudding op tafel, en thee en cognac uit de dranken. Bij de thee wordt een feestelijke taart geserveerd, waarin volgens de traditie verschillende voorwerpen worden geplaatst die rijkdom en geluk symboliseren. Iedereen kent de gewoonte om te kussen onder een maretaktak.

Stap 5

Bulgaren noemen Christmas Koleda en Dyado Koleda vervangt de Russische kerstman. Net als onze grootvader geeft hij cadeaus aan iedereen. Het is vergelijkbaar met de Russische en de Koleduvane gewoonte. Zoals alle Bulgaren proberen ze deze nacht niet alleen te zijn. En vier het met familie of vrienden.

Stap 6

In Griekenland wordt, ondanks het feit dat het een orthodox land is, Kerstmis gevierd op 25 december. De Grieken vieren het met hun families aan een feestelijke tafel, het hoofdgerecht waarop kalkoen is, daarnaast zijn fruit en noten vereist. Bak voor kerst honingkoekjes melomakaroni.

Aanbevolen: