Hoe De Archeologendag Wordt Besteed

Hoe De Archeologendag Wordt Besteed
Hoe De Archeologendag Wordt Besteed

Video: Hoe De Archeologendag Wordt Besteed

Video: Hoe De Archeologendag Wordt Besteed
Video: Wat doet een Archeoloog? 🕵🏻‍♂ | Vondst van het Verleden 2024, Mei
Anonim

Archeologie is de studie van de cultuur en het leven van oude volkeren, mogelijk dankzij de materiële monumenten die tot onze tijd bewaard zijn gebleven. Op 15 augustus vieren wetenschappers van deze wetenschap hun professionele vakantie.

Hoe de Archeologendag wordt besteed
Hoe de Archeologendag wordt besteed

Met behulp van archeologie kan een groot deel van de geschiedenis van het verleden worden hersteld, dankzij speciale analyses die zijn uitgevoerd op de vondsten die tijdens opgravingen zijn gevonden.

geschiedenis van de vakantie

Archeologie is een absoluut aparte wetenschap. Alle gebeurtenissen in de geschiedenis zijn vastgesteld, hetzij op basis van gegevens, hetzij volgens geschreven bronnen. Archeologendag is geen nationale of officiële feestdag. Echter, jaarlijks, op 15 augustus in Rusland, vieren archeologen deze dag.

Er zijn verschillende legendes die worden geassocieerd met 15 augustus. Volgens een van hen wilden archeologen vóór de Grote Patriottische Oorlog in Novgorod, tijdens de volgende opgravingen, rusten. En ze boden Artsikhovsky (de leider van de expeditie) aan om de vakantie te vieren, de verjaardag van het geliefde paard van A. Macedonsky - Bucephalus. Sinds die tijd is het gebruikelijk geworden om 15 augustus jaarlijks te vieren als de dag van vindingrijke, in alle opzichten, archeologen.

Archeoloog Dagviering

Deze feestdag heeft, net als diverse andere beroepsdagen, zijn eigen tradities. Toewijding aan archeologie is een van de evenementen die samenvallen met 15 augustus. Beginners die dit ritueel hebben doorstaan, worden toegelaten tot de rangen van professionals. Voorafgaand aan het evenement wordt een speciaal scenario opgesteld. Zijn actie hangt af van de plaats waar de initiatie zal worden uitgevoerd. In de regel wordt de deelnemer uitgenodigd om te buigen voor een opgegraven artefact, waarna champagne wordt gedronken uit een blikje, dat in een cirkel is gestart. Het ritueel eindigt met veel en vriendschappelijk plezier.

Ook een bezoek aan lokale historische musea is op deze dag aan te raden. Middelbare scholieren krijgen verschillende trainingen aangeboden: veiligheidsknopen breien, vuur maken, veldpap koken, tenten opzetten.

Het doel van deze viering is om de publieke aandacht te vestigen op het enorme belang van dit beroep. Deze wetenschap is tenslotte een van de meest effectieve manieren om het verleden te kennen en het cultureel erfgoed te behouden, dat van onschatbare waarde is.

Aanbevolen: