Hoe Is Internationale Jongerendag?

Hoe Is Internationale Jongerendag?
Hoe Is Internationale Jongerendag?

Video: Hoe Is Internationale Jongerendag?

Video: Hoe Is Internationale Jongerendag?
Video: Duizenden jongeren feesten en bidden tijdens EO Jongerendag 2024, April
Anonim

De Internationale Jongerendag werd in december 1999 door de VN ingesteld. Het werd voor het eerst gevierd op 12 augustus 2000 en wordt sindsdien jaarlijks gevierd. In de regel wordt ter voorbereiding op de Internationale Jongerendag telkens de meest geschikte slogan gekozen, die de essentie en het doel van alle activiteiten weerspiegelt.

Hoe is Internationale Jongerendag?
Hoe is Internationale Jongerendag?

Internationale Jongerendag is in de eerste plaats gericht op het oplossen van de problemen waarmee moderne jonge mannen en vrouwen worden geconfronteerd. We hebben het over werkloosheid, moeilijkheden bij het verkrijgen van onderwijs, slecht ontwikkelde of ontoegankelijke medische diensten, enz.

Op Internationale Jongerendag is het gebruikelijk om jongens en meisjes te feliciteren. Politici en publieke figuren houden ceremoniële toespraken en organiseren verschillende concerten, tentoonstellingen, seminars, enz. De evenementen die jaarlijks op 12 augustus worden gehouden, hebben voornamelijk een propaganda- of informatief karakter. Ze sporen jongeren aan om alcoholisme en drugsverslaving te bestrijden, herinneren aan een probleem als aids, overtuigen hen om een gezonde levensstijl te leiden.

Dankzij informatieve evenementen kunnen jongeren kennismaken met de speciale sociale programma's die in hun land worden aangenomen, veel nuttige informatie leren over onderwijsinstellingen die van belang zijn, vertrouwd raken met de lijsten met openstaande vacatures, luisteren naar lezingen over de specifieke kenmerken van aanwerving en de regels voor het interviewen. Alle tentoonstellingen, lezingen, seminars, optredens, enz. helpen jonge mannen en vrouwen bij het navigeren op de arbeidsmarkt, het begrijpen van de fijne kneepjes van de wetgeving, enz.

Natuurlijk worden er ook educatieve en amusementsevenementen gehouden op Internationale Jongerendag. Sommige landen organiseren bijvoorbeeld interessante tentoonstellingen, vertoningen van films van de afgelopen jaren, concerten, sportwedstrijden. Dergelijke evenementen hebben een speciaal doel: jongeren verenigen, leeftijdsgenoten helpen elkaar te leren kennen, hun sociale kring uitbreiden, echte vrienden vinden. Dit alles heeft een gunstige invloed op zowel het karakter van een persoon als zijn gedrag, daarom proberen de organisatoren van de vakantie ervoor te zorgen dat jongeren van eenzaamheid af kunnen komen en hulp en ondersteuning kunnen vinden in moeilijke situaties.

Aanbevolen: