Zo Vier Je 9 Mei Met Vrienden

Inhoudsopgave:

Zo Vier Je 9 Mei Met Vrienden
Zo Vier Je 9 Mei Met Vrienden

Video: Zo Vier Je 9 Mei Met Vrienden

Video: Zo Vier Je 9 Mei Met Vrienden
Video: Mozaiek Kids | 9 mei | Jezus ontmoet: de verlamde man en zijn vier vrienden 2024, April
Anonim

Victory Day is een van de meest gerespecteerde feestdagen. Meestal worden op 9 mei veel verschillende officiële evenementen gehouden, de deuren van alle musea gewijd aan de gebeurtenissen van de Grote Patriottische Oorlog zijn open, concerten en filmpremières worden gehouden, familieleden en vrienden ontmoeten elkaar aan de feesttafel. Hoe u deze dag doorbrengt, hangt alleen af van uw humeur en verlangen.

Zo vier je 9 mei met vrienden
Zo vier je 9 mei met vrienden

instructies:

Stap 1

Overwinningsdag kan traditioneel worden gevierd. Verzamel met vrienden op een vooraf bepaalde plaats en bezoek een militaire parade of een plechtige bijeenkomst, die in bijna elke plaats wordt gehouden. Ondanks dat dit elk jaar gebeurt, vallen misschien alleen de militaire groet en het leggen van bloemen bij de monumenten en gedenktekens van de gesneuvelde soldaten samen. Maar de rest van de scenario's zijn anders. Dit schouwspel is prachtig en beladen velen met een patriottische stemming.

Stap 2

Op deze dag worden nog vele andere spectaculaire evenementen gehouden. Zoek van tevoren uit wat je waar kunt zien. Dit kunnen presentaties zijn van nieuwe films of premières van voorstellingen in het theater, de opening van interessante thematentoonstellingen in musea, ontmoetingen van liefhebbers van militaire geschiedenis, enz. Misschien neemt een van je vrienden deel aan militaire sportwedstrijden. Het is niet overbodig om te zien hoe ze het doen en alleen te "juichen".

Stap 3

Als je zelf geïnteresseerd bent in de reconstructie van oude wapens en munitie, dan kun je in de regel op deze dag wedstrijden of imitatie van veldslagen zien, die worden gehouden ter nagedachtenis aan de oorlog. Zoek uit waar dergelijke evenementen worden gehouden en ga daarheen met vrienden. U kunt genieten van een interessante show en daarna een kleine picknick houden met vrienden in de natuur.

Stap 4

Je kunt ergens samenkomen op een rustigere plek. Het is onwaarschijnlijk dat u op zo'n prachtige lentedag thuis wilt blijven. Je kunt je vooraf zorgen maken over een interessante route, die thematisch verbonden zal zijn met de gebeurtenissen van de laatste oorlog. Woon je in een gebied waar de gevechten plaatsvonden, lees dan de literatuur erover en zoek een geschikte kaart. En stap dan met je vrienden in een bus of trein en rijd naar die plekken waar ooit gevechten waren. Als je geluk hebt, kun je misschien zelfs sporen uit het verleden zien of vinden - oude overwoekerde loopgraven of kraters, hulzen en zelfs granaatscherven. Je zult zeker de verlaten graven van de dode soldaten tegenkomen. Ze verdienen dat op deze dag tenminste iemand aan hen herinnerde en voor hen zorgde. In het algemeen, als u de begrafenis op orde brengt, het onkruid verwijdert en zand op de paden strooit, zal dit uw persoonlijke bijdrage zijn aan de nagedachtenis van de voortijdig vertrokken soldaten.

Stap 5

In de omliggende dorpen zijn misschien nog oma's of opa's die zich de oorlog nog herinneren en eraan deelnamen. Als je ze onverwachts bezoekt, feliciteert, naar hun herinneringen luistert (of ze misschien ergens mee helpt), dan zullen ze gelukkig zijn en zul je deze dag of je nobele daad niet vergeten. Het maakt niet uit hoe je besluit om deze dag te vieren, het belangrijkste is om te onthouden waarvoor je gaat en welk evenement je viert.

Aanbevolen: