Hoe Kom Je In Sabantui In Azerbeidzjan

Hoe Kom Je In Sabantui In Azerbeidzjan
Hoe Kom Je In Sabantui In Azerbeidzjan

Video: Hoe Kom Je In Sabantui In Azerbeidzjan

Video: Hoe Kom Je In Sabantui In Azerbeidzjan
Video: Uzenvision 2017 2024, Mei
Anonim

Het lijkt erop - waarom wordt de nationale Bashkir- en Tataarse feestdag Sabantuy in Azerbeidzjan gehouden? Ondertussen is het al lang traditioneel geworden en vindt het plaats in de hoofdstad van de staat, de stad Bakoe, gelegen aan de oevers van de Kaspische Zee.

Hoe kom je in Sabantui in Azerbeidzjan
Hoe kom je in Sabantui in Azerbeidzjan

Het feit is dat er meer dan 40 duizend etnische Tataren wonen op het grondgebied van de Republiek Azerbeidzjan, wiens voorouders zich hier ongeveer anderhalve eeuw geleden vestigden. Het was de Tataarse diaspora, met behoud van hun nationale tradities, die de Sabantuy-vakantie vierden, waarvan de wortels teruggaan tot de oudheid en worden geassocieerd met de cultus van het land. Dit is een agrarische vakantie, die voor het eerst plaatsvond eind april, na de voltooiing van de veldwerkzaamheden in de lente, en nu wordt gevierd ter gelegenheid van hun einde medio juli.

Traditioneel wordt in Bakoe jaarlijks op 15 juli Sabantuy gehouden. Deze feestdag wordt al lang niet alleen bijgewoond door degenen die zichzelf als een Tataar beschouwen volgens nationaliteit, maar ook door de inheemse bevolking van Azerbeidzjan. Ze sluiten zich graag aan bij hun buren en landgenoten - de Tataren, en vieren dit evenement met hen.

De feestdag van arbeid en vriendschap begint met een groet van de president van Tatarstan, die benadrukt dat het niet alleen een rode draad is tussen het verleden, heden en de toekomst van het Tataarse volk, maar ook de draad die het Tataarse en Azerbeidzjaanse volk samenbindt.

Muzikanten, folkloristische en creatieve groepen uit Tataria komen naar Sabantuy in Azerbeidzjan. Paardenraces en ander nationaal amusement moeten op het programma staan: touwtrekken, rennen in zakken, rennen met een ei in een lepel, accordeoncompetitie, worstelwedstrijden, klimmen op een verticale paal.

Om naar Sabantuy in Azerbeidzjan te komen, heb je als inwoner van Rusland geen visum nodig. Het is voldoende om een vlieg- of treinkaartje te kopen. Een vliegtuig vanuit Moskou vliegt hier in 3 uur, de kosten van een ticket met een overstap bedragen ongeveer 12 duizend roebel, een rechtstreekse vlucht kost 16 duizend roebel. Vergeet niet bij aankomst uw registratiebewijs bij het dichtstbijzijnde politiebureau te halen. In het geval dat u in het hotel verblijft, zal de administratie u zelf inschrijven.

Aanbevolen: