Hoe Kom Je Op Fjorddag

Hoe Kom Je Op Fjorddag
Hoe Kom Je Op Fjorddag

Video: Hoe Kom Je Op Fjorddag

Video: Hoe Kom Je Op Fjorddag
Video: PASSER KÆMPE HUS OG POOL | EN DAG MED MIG, VLOG 2024, Mei
Anonim

Elk land is rijk aan zijn eigen vakantietradities die toeristen aantrekken. Fjord Day is een veel voorkomende feestdag in de Scandinavische landen. Het werd in 1991 in Denemarken georganiseerd om de aandacht van het publiek te vestigen op de problemen van het behoud van de schoonheid van unieke natuurlijke fenomenen - fjorden.

Hoe kom je op Fjorddag
Hoe kom je op Fjorddag

Het Fjordfestival duurt drie dagen van 12 tot 14 juli. Wetenschappers, ecologen en publieke figuren komen op dit moment samen voor conferenties, met als thema natuurlijk prachtige fjorden. In uitgaanscentra en bioscopen worden documentaires vertoond, tentoonstellingen en interessante bijeenkomsten georganiseerd.

Er zijn niet alleen fjorden in Scandinavië, maar ook in Nieuw-Zeeland, Chili, Alaska, op het Kola-schiereiland. De vakantie bestaat ook in Noorwegen, Zweden en Denemarken. Daarom, om Fjord Day te bereiken, moet je naar deze landen gaan.

Reisbureaus zijn goed op de hoogte van alle vakanties in de wereld en ontwikkelen speciaal routes om zoveel mogelijk interessante dingen op te nemen. Een paar jaar geleden won een toeristische bestemming als Fjorden van Noorwegen zelfs een wereldcompetitie.

Nergens anders zie je zo'n kristalheldere schoonheid. Hoge scherpe rotsen, doordringend blauw van water en groen van kustplanten zorgen ervoor dat honderden frames afbreken. De fjorden van Noorwegen zijn diepe baaien van de Atlantische Oceaan die het land doorsnijden. Geen zwoele zuidelijke badplaats biedt zo'n grootsheid van de natuur en zo'n rinkelende stilte.

Neem de route Noorwegen + Denemarken om de mooiste fjorden te zien. Wandelpaden of fietspaden leiden je naar het leefgebied van de trollen en de reis verandert in een sprookje. De meest pittoreske periode van de natuur in de fjorden is van eind april tot september. Als je precies in de vakantieperiode, dat wil zeggen 12-14 juli, naar Scandinavië wilt, boek dan vooraf een ticket.

Zorg ervoor dat u de Troll Road neemt, die naar de Stigfossen-waterval leidt. Je zult elf keer de berghelling rondlopen langs het kronkelige pad en de verbazingwekkende brug dwars door de waterstroom oversteken.

Bergen is de toegangspoort tot het koninkrijk van de fjorden. Tegenwoordig beginnen honderden toeristen hun reis van hier naar de watervallen, ijsmassieven en schilderachtige baaien van Noorwegen.

Aanbevolen: