Proficiat Aan De Dalai Lama

Proficiat Aan De Dalai Lama
Proficiat Aan De Dalai Lama

Video: Proficiat Aan De Dalai Lama

Video: Proficiat Aan De Dalai Lama
Video: Interview: Dalai Lama 2024, Mei
Anonim

De Dalai Lama werd in 1935 geboren in een boerenfamilie die in het dorp Taktser woonde. Zijn ouders gaven hem de naam Lhamo Dhondrub. Volgens de Free Encyclopedia bezocht de voorganger van de huidige leider, de 13e Dalai Lama, Taktser in 1909. Na zijn dood kwamen lama's uit Lhasa naar het dorp om een nieuwe Tibetaanse leider te zoeken.

Proficiat aan de Dalai Lama
Proficiat aan de Dalai Lama

Na het uitvoeren van speciale tests werd de tweejarige Lhamo Dhondrub, die later de naam Aghvan Lobsan Gyatso kreeg, uitgeroepen tot een nieuwe reïncarnatie van de Dalai Lama. In 1940 werd hij gekroond als spiritueel leider en in 1950 als politiek leider van Tibet. Met het uitbreken van de Chinese invasie van Tibet moest de Dalai Lama, ondanks alle pogingen tot vreedzaam samenleven met de nieuwe regering, naar India vluchten. In 2001, vóór de eerste democratische verkiezingen voor de nieuwe Tibetaanse regering, deed de Dalai Lama afstand van de politieke macht en positioneerde hij zich als de spirituele leider van Tibet.

Tijdens zijn bewind deed de Dalai Lama veel voor zijn volk en wijdde hij zijn leven aan het welzijn van Tibet en de strijd voor vrede. Zijn beleid verwerpt alle geweld en pleit voor wederzijds begrip tussen volkeren van verschillende religies.

Op zijn verjaardag hoort de Dalai Lama alleen vriendelijke woorden van aanhangers van verschillende religies. Deze feestdag wordt gekenmerkt door het feit dat gebeden voor het welzijn, de gezondheid en een lang leven van Zijne Heiligheid worden gelezen in de Lamaïstische tempels van het land, miljoenen gewone mensen sturen hem hun beste wensen.

Op 6 juli, om acht uur 's ochtends, zal de binnenplaats van de Kalmykia-tempel "The Golden Abode of Buddha Shakyamuni" iedereen accepteren voor een speciale ceremonie van zegen en reiniging van het gebied - Sangsol. Verder vindt volgens de traditie de plechtige verwijdering van het portret met de afbeelding van de Dalai Lama plaats en begint om negen uur 's ochtends een feestelijke gebedsdienst.

Om 12.00 uur is iedereen uitgenodigd in de conferentiezaal van de centrale khurul, waar de première van de film "Ten Questions for the Dalai Lama" zal worden vertoond. 's Avonds om 18.00 uur vindt op het Victory Square in Elista een feestelijk concert plaats ter ere van de verjaardag van de leider van de boeddhisten. Iedereen wordt getrakteerd op een feestelijke taart, gevolgd door liedjes, gedichten en dansjes.

Aanbevolen: