Een Quiz Maken

Inhoudsopgave:

Een Quiz Maken
Een Quiz Maken

Video: Een Quiz Maken

Video: Een Quiz Maken
Video: Hoe maak je een quiz in PowerPoint? | PowerPoint Basics | PPT Solutions 2024, Mei
Anonim

De quiz is een vraag en antwoord gebaseerd spel. Het houden van een quiz op elke vakantie kan de avond verlevendigen en diversifiëren. Het is belangrijk om creatief te zijn bij het maken van zo'n spel. Denk van tevoren na over de belangrijkste momenten van het evenement, voeg uw goede humeur toe en uw vakantie zal worden herinnerd door uw gasten.

Een quiz maken
Een quiz maken

instructies:

Stap 1

Bepaal allereerst het onderwerp. U kunt het quizonderwerp koppelen aan het evenement dat u viert - verjaardag, held van de gelegenheid, nieuwjaar, enzovoort. Als dit een vakantie voor kinderen is, moet u nadenken over de vragen zodat ze overeenkomen met de leeftijd van de kleine gasten. Als de deelnemers volwassen zijn, kun je interessante logische problemen of grappige raadselvragen als taken aanbieden. In een kring van goede vrienden kun je een quiz over elkaar maken, waarbij elke deelnemer kennis over zijn vrienden moet demonstreren.

Stap 2

Om te voorkomen dat je quiz verandert in een saaie lijst met vragen, kun je een komische quiz maken, of in ieder geval de lijst met cognitieve vragen verdunnen met leuke taken en vragen.

Stap 3

Denk goed na over de spelregels: de volgorde van de spelers, wat het juiste antwoord is, of het mogelijk zal zijn om de moeilijkheidsgraad van de vraag te kiezen. Zorg er ook voor dat je je prijzen klaarmaakt. Ze hoeven niet duur te zijn, maar ze hoeven ook niet nutteloos te zijn. Een goede optie zijn pennen, kalenders, snoep en chocolaatjes, kerstversieringen (als het een nieuwjaarsvakantie is), ballonnen. Geef prijzen op basis van de resultaten van het spel, maar alle deelnemers moeten kleine geschenken ontvangen. Dit is vooral belangrijk in het kinderteam.

Stap 4

Om de quiz gevarieerd te maken, kun je hem opdelen in rondleidingen. Elke ronde moet anders zijn dan de andere, bijvoorbeeld het soort taken. Het kan zijn:

a) vragen die een antwoord "ja" / "nee" vereisen;

b) meerkeuzevragen (zoals bijvoorbeeld in het tv-spel "Who Wants to Be a Millionaire");

c) open vragen

d) creatieve taken (portretteren, tekenen, zingen);

e) speltaken en alle andere die je fantasie je vertelt.

Stap 5

Het is goed om elementen van bekende vermakelijke en leerzame tv-programma's in de quiz te gebruiken: bijvoorbeeld een taak met een "black box" ("Wat? Waar? Wanneer?") Of vragen als "Poes in een zak" ("Eigen spel").

Stap 6

Bereid een tekentafel of bord voor waarop de resultaten van de spelers zullen worden vastgelegd.

Stap 7

Bereid zoveel mogelijk vragen en taken voor, maar het is beter om de duur van de quiz tijdens het spel te bepalen. Volg de reacties van de spelers, hun humeur, welke vragen en taken ze het leukst vinden. Streef er niet naar om het spel op alle mogelijke manieren te beëindigen - de quiz kan op tijd klaar zijn of wanneer een speler een bepaald aantal punten zal scoren.

Aanbevolen: