Hoe Maak Je Een Parodie?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Parodie?
Hoe Maak Je Een Parodie?

Video: Hoe Maak Je Een Parodie?

Video: Hoe Maak Je Een Parodie?
Video: HOE MAAK JE EEN PARODIE ?! 2024, Mei
Anonim

Parodie is misschien wel het moeilijkste comedygenre, omdat het niet alleen aangeboren talent vereist, maar ook ontwikkelde observatie en gevoel voor verhoudingen. Bovendien heeft elk genre regels waaraan moet worden voldaan.

Hoe maak je een parodie?
Hoe maak je een parodie?

instructies:

Stap 1

Onderzoek het voorwerp.

Het belangrijkste principe van parodie is dat de kijker de trekken en eigenschappen van een andere persoon in jou herkent. Daarom, om een echt succesvol nummer te maken. Allereerst moet je de geparodieerde persoon goed leren kennen. Bovendien moet je de groep mensen voor wie je gaat spreken goed kennen: als de grap niet herkenbaar is, werkt het misschien niet. Met andere woorden, het grootste succes wordt behaald door de "grap" van je baas, die je al drie keer op kantoor hebt besproken.

Stap 2

Let op het kunststof.

Volgens onderzoek van psychologen kan het lopen bijvoorbeeld veel vertellen over iemands persoonlijkheid. Daarom zal een echte parodie nooit succesvol zijn als je niet probeert de gebaren, lichaamsbewegingen en gewoonten van een persoon te kopiëren - ze benadrukken zijn karakter. Tegelijkertijd wordt plastic niet waargenomen door het analytische deel van de hersenen, maar gaat het naar het onderbewustzijn, daarom zal hier integendeel het meest waardevolle gebaar een gebaar zijn waaraan het publiek meestal geen aandacht schenkt.

Stap 3

Parodie alleen met een held.

Ten eerste zal zo'n parodie elementair beleefd zijn, en ten tweede zal de aanwezigheid van het "origineel" in de hal alleen sensaties toevoegen aan het publiek. “Hier kijk ik niet alleen naar, maar ook de baas die wordt geportretteerd. Wat grappig dat iemand hem vanaf de zijlijn durfde te laten zien! "- een geschatte gedachtegang waardoor het hele publiek niet alleen naar jou, maar ook naar de" gelukkige " zal kijken. Je moet echter ook heel goed op zijn reactie letten: als een persoon zijn armen en benen kruist, vindt hij het waarschijnlijk niet leuk, zelfs als er een beleefde glimlach op zijn gezicht staat.

Stap 4

Hypertrofie, maar overdrijf het niet.

Het geheim van de perfecte parodie is dat je opzettelijk de gekozen eigenschappen van een persoon overdrijft. Je moet het echter niet overdrijven en op één ding blijven hangen - al twee keer herhaald, de grap verliest zijn frisheid. Bovendien kun je met deze benadering beleefd zeggen: "Natuurlijk weten we dat een persoon zich in het leven niet zo gedraagt, en we lachen hem niet uit. We lachen om sommige van zijn kenmerken, terwijl ze enorm zijn uitvergroot." Misschien is de bewoording niet helemaal waar voor elk geval, maar het weerspiegelt de algemene gedachtegang.

Stap 5

Het feit zelf van de parodie is geen grap.

Als je bijvoorbeeld let op de uitvoeringen van televisieparodisten, zul je merken dat er zelfs in de kleinste uitvoering van 3 minuten gewone grappen zijn die niets met het parodie-object te maken hebben. Dit wordt eenvoudig gedaan om de aandacht van de kijker lang vast te houden - het is niet zo eenvoudig om veel "kenmerkende eigenschappen" uit één persoon te persen.

Aanbevolen: