Cartoons Gebaseerd Op De Verhalen Van Korney Chukovsky

Inhoudsopgave:

Cartoons Gebaseerd Op De Verhalen Van Korney Chukovsky
Cartoons Gebaseerd Op De Verhalen Van Korney Chukovsky

Video: Cartoons Gebaseerd Op De Verhalen Van Korney Chukovsky

Video: Cartoons Gebaseerd Op De Verhalen Van Korney Chukovsky
Video: Крутиксы - трейлер - премьера мультсериала Союзмультфильм 2021 2024, Mei
Anonim

Je kunt een lange lijst maken van de cartoons die verschenen dankzij het talent van Korney Chukovsky, dit zijn "Cockroach", en "Stolen Sun", en vele anderen. Elk van hen is een visueel leerzaam verhaal dat het kind zich nog lang zal herinneren.

Cartoons gebaseerd op de verhalen van Korney Chukovsky
Cartoons gebaseerd op de verhalen van Korney Chukovsky

Korney Ivanovich Chukovsky is al vele jaren een van de meest geliefde kinderschrijvers. De werken die door hem zijn gemaakt, hebben levendige, gedenkwaardige en vooral leerzame plots. Het is niet verwonderlijk dat cartoons gebaseerd op de gedichten van Korney Chukovsky ook met liefde en warmte worden ontvangen, en ouders laten ze aan hun kinderen zien als leerzame momenten.

Opgedragen aan ouders van kleine sletten

In 1939 werd de beroemde "Moidodyr" geschilderd. De hoofdpersoon van het verhaal is een vuile jongen, van wie al zijn bezittingen onverwachts zijn ontsnapt. Moidodyr is een pratende wastafel die aan een slordig kind uitlegt waarom dit is gebeurd. Maar, koppige jongen, wil de leiding niet volgen en loopt weg. Achter hem haasten washandjes, borstels… Eindelijk geeft hij het op! Een schoon gewassen, opgeruimd kind wordt teruggebracht naar ontsnapte kledingstukken en meubels.

Kinderen genieten van het kijken naar zulke heldere, prachtig getekende muzikale sprookjes en leren tegelijkertijd een lesje reinheid.

"Fedoreno Grief" is een muzikale tekenfilm gebaseerd op het gelijknamige werk.

Luiheid is een andere ondeugd die door K. Chukovsky wordt veroordeeld.

Fyodor's grootmoeder is een zorgeloze gastvrouw, ze is helemaal vergeten dat je je kleren moet wassen, de afwas moet doen en het huis moet schoonmaken. En al haar gebruiksvoorwerpen, boos, rennen weg. De luie persoon realiseert zich op dit moment eindelijk zijn fouten en, terwijl hij beledigde pannen, strijkijzers en glazen inhaalt, verontschuldigt hij zich en belooft te veranderen.

Wie kent "Mukhu-tsokotukha" niet?

Het is noodzakelijk om de weerlozen te helpen - dit is het belangrijkste motto dat kinderen zullen leren dankzij Korney Chukovsky en de auteurs van de cartoon over "The Fly-Tsokotukha".

Volgens de plot had Mukha buitengewoon veel geluk, ze vond een "geld" waarvoor ze een samovar kocht, en nodigde vrienden uit om haar naamdag te vieren. Maar de Spider viel onverwacht het bedrijf aan. Alle zogenaamde vrienden, verstopten, lieten het feestvarken over aan de genade van het lot, en alleen de dappere Komarik redde de hoofdpersoon.

Op basis van het verhaal over Aibolit, in verzen gemaakt door K. Chukovsky, tekenden ze maar liefst 7 volwaardige tekenfilmseries. In elk van hen verschijnt dokter Aibolit als een positieve held - hij redt dieren over de hele wereld, helpt iedereen die erom vraagt, zonder aan hun eigen veiligheid te denken. Barmaley daarentegen is een "slechte en verschrikkelijke", meedogenloze rover, een piraat die af en toe kleine kinderen bang maakt, vuile trucs voor Aibolit regelt. Goed en kwaad staan tegenover elkaar in de taal die kinderen begrijpen.

Aanbevolen: