Hoe Maak Je Een Trouwvideo?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Trouwvideo?
Hoe Maak Je Een Trouwvideo?

Video: Hoe Maak Je Een Trouwvideo?

Video: Hoe Maak Je Een Trouwvideo?
Video: Hoe ik jullie trouwfilm maak! | JTmedia 2024, Mei
Anonim

Een trouwvideo is de perfecte manier om de schoonheid en de tijdlijn van een feest vast te leggen. Dit is niet alleen een videosequentie in beweging en met geluid, het is een echte lange film van gebeurtenissen met muziek en speciale effecten. De video zal voor altijd de magische momenten van de ceremonie bewaren, en dankzij de montage van de regisseur zal het interessant zijn om de film te bekijken. Ben je niet van plan om contact op te nemen met een professionele videograaf (al kun je hier beter niet op besparen), dan kun je met simpele tips de bruiloft zelf filmen en monteren.

Hoe maak je een trouwvideo?
Hoe maak je een trouwvideo?

instructies:

Stap 1

Begin je huwelijksfotografie terwijl de bruid zich klaarmaakt. Doe alles uit: hoe ze haar make-up opdoet, een jurk en schoenen aandoet, haar haar doet. Tegelijkertijd leg je in de film als aandenken het meisjeshuis van de bruid vast, waar ze voor het huwelijk woonde. Hetzelfde kan van de bruidegom worden overgenomen: het proces van het strijken van een overhemd, het kiezen van een stropdas, het scheren en het schoonmaken van schoenen. De eenvoudigste manier om zo'n begin van een trouwfilm te monteren, is door deze op muziek te knippen. Dan worden de scènes niet uitgesponnen, dynamisch en grappig.

Stap 2

Het losgeld zal evenveel aandacht moeten krijgen. We kunnen zeggen dat de bruiloft al is begonnen. Schiet alles: van de ingang van de trouwauto tot het huis tot het dragen van de bruid de deur uit. Zodat de video niet lang en vervelend wordt, tijdens het bewerken zonder medelijden, lengtes uitknippen, onduidelijke wedstrijden en taken voor verzilvering, en op sommige plaatsen kan de video zelfs 2-3 keer worden versneld om een komisch effect te geven.

Stap 3

Jongeren zijn in de burgerlijke stand, maar de videograaf moet daar eerder aankomen dan anderen om de aankomst van de huwelijksstoet en de plechtige uitstap uit de auto van de pasgetrouwden te fotograferen. Tijdens de huwelijksceremonie komt een statief van pas, aangezien de bruiloft minimaal 20 minuten duurt en de camera geen seconde uit kan worden gezet, dus als je het statief vergeet, moet je het met uitgestrekte handen vasthouden. Schiet vanaf één punt, naast de receptie. Verwijder de lens niet van de gezichten van het paar, alleen een soepele benadering van de camera is toegestaan bij het omdoen van de ringen en het kussen. Maak ook een huwelijksdans in één keer, waarbij je langzaam om het paar heen loopt en de camera steeds verder van hun gezicht af beweegt. Als je alles correct hebt geschoten, zonder handen te schudden en de randen van het frame te verlaten, is dit deel van de montageceremonie helemaal niet nodig. Tenzij je het frame kunt vertragen en romantische muziek kunt starten op het moment van een kus en een plechtig drinken van champagne.

Stap 4

De wandeling van de jongeren is een verplicht onderdeel van de film. Je moet de pasgetrouwden continu volgen, leiden, miniscènes opvoeren in de natuur, in een museum, in de buurt van monumenten, enz. Schiet ze van onderaf, van bovenaf, vanaf de zijkant, speel met het frame, leg ze op het gras, laat ze schommelen op een schommel en ren over de brug. Word in het algemeen een volwaardige regisseur. Hoe artistieker je fotografeert, hoe beter de trouwfilm zal zijn. Het bewerken van dit stuk vereist vaardigheid en geduld. Hier kun je alle speciale effecten die je hebt aan de video toevoegen, een paar rozen en sterren strooien, bellen en engelen toevoegen. En het is absoluut noodzakelijk om alle scènes op romantische muziek te monteren met een clip, te snijden en alleen de helderste, beste en mooiste te kiezen van wat werd gefilmd.

Stap 5

In overleg met het bruidspaar wordt een banket gefilmd. Dit is meestal het moeilijkste deel van het camerawerk. Eindeloze felicitaties, een reeks geschenken, kusjes en eindeloze toastmaster, wedstrijden en dansen. Dit alles filmen kan zo vervelend zijn dat een amateurcameraman, na het eerste drankje, de camera gooit en meedoet. Dat kan een professional niet betalen. Het is niet nodig om iedereen op een rij te feliciteren, het is voldoende om de woorden van de ouders van de bruid en bruidegom en goede vrienden vast te leggen, evenals de definitieve aankondiging van het verzamelde bedrag en geschenken. Alleen de slimste en meest iconische moeten uit de wedstrijden worden verwijderd: het losgeld van de bruid, de dans van de jongeren, de verkoop van de taart, enz. Dit alles bewerken is nog vervelender. Als je geen professional bent, knip dan gewoon de lengtes af, verwijder lege frames (tafelschieten, vage prijsvragen, felicitaties van verre familieleden, eyeliners en rijmpjes van de toastmaster). Verminder dit deel zoveel mogelijk, anders is het simpelweg onmogelijk om het later in zijn geheel te herzien.

Stap 6

De film kan worden afgesloten met een muziekvideo, verzameld uit de beste shots van de gehele trouwfilm. Monteer een soort korte film op de favoriete muziek van de pasgetrouwden - een bruiloft in gecondenseerde vorm, een paar foto's van het losgeld, de huwelijksceremonie, een wandeling, een banket en een huwelijksdans van de jongeren.

Aanbevolen: