Hoe Maak Je Een Banketmenu?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Banketmenu?
Hoe Maak Je Een Banketmenu?

Video: Hoe Maak Je Een Banketmenu?

Video: Hoe Maak Je Een Banketmenu?
Video: Hoe Maak Je Een PIZZA In MINECRAFT! 2024, Maart
Anonim

Het woord "banket" is van Franse oorsprong en betekent een galadiner of, vaker, een diner gewijd aan een belangrijke gebeurtenis. In zijn betekenis gaat het banket ervan uit dat alles op het hoogste niveau moet zijn. De belangrijkste plaats in de organisatie van elk feest is de voorbereiding van het banketmenu.

Hoe maak je een banketmenu?
Hoe maak je een banketmenu?

instructies:

Stap 1

U kunt samen met de chef van het etablissement waar het feest plaatsvindt, of in uw eentje een menu samenstellen voor het feest. Meestal bevat het banketmenu de volgende gerechten: koude en warme hapjes, salades, warme gerechten met of zonder bijgerecht, dessert en drankjes.

Stap 2

Koude snacks kunnen worden gepresenteerd in de vorm van pannenkoeken met kaviaar, canapés van verschillende ingrediënten, gezouten, gepekelde, gerookte vis; vlees, kaas, worsten; ingelegde champignons met uien en kruiden; diverse broodjes, patés, etc.

Stap 3

Het wordt als een goede vorm beschouwd als tijdens het banket meer dan vier soorten salades worden geserveerd. Bovendien is het beter om het banale - "Olivier" en "onder een bontjas" te verlaten (of ze in een nieuw ontwerp te presenteren). Er is een grote verscheidenheid aan originele en verfijnde saladerecepten.

Stap 4

De volgende gerechten zijn perfect als warme gerechten: vlees- of vissteaks; gegrild gevogelte, vis, vlees, stoofvlees, enz. Je kunt de warme schotel als zelfstandig gerecht of met een bijgerecht serveren. Gebakken groenten zullen een geweldige aanvulling zijn op vlees.

Stap 5

Dessert kan worden gepresenteerd in de vorm van een cake (traditioneel), geglazuurd fruit, gebak, kaasplateau met druiven, Italiaanse koekjes, fruittaarten … Het hangt allemaal af van de smaak en voorkeuren van uw gasten.

Stap 6

De laatste en uiterst belangrijke fase in de voorbereiding van het banketmenu zijn drankjes, waarvan de keuze ook gebaseerd moet zijn op de voorkeuren van de gasten. Van niet-alcoholische dranken kunt u kiezen uit: sappen, vruchtendranken, compotes, thee, koffie, mineraalwater (moet in twee soorten zijn: koolzuurhoudend / niet-koolzuurhoudend à rato van 1 fles per persoon). Alcoholische dranken worden in elk geval afzonderlijk geselecteerd, voornamelijk wodka, tequila, cognac, whisky, wijn, champagne.

Aanbevolen: