Hoe Kies Je Een Naamdag

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Naamdag
Hoe Kies Je Een Naamdag

Video: Hoe Kies Je Een Naamdag

Video: Hoe Kies Je Een Naamdag
Video: Bevallen zoals het je bevalt 2024, Mei
Anonim

Je baby is geboren, je hebt hem een naam gegeven, maar je wilt in de nabije toekomst een doopceremonie houden. Of misschien ben je al behoorlijk volwassen, maar ben je geïnteresseerd in wanneer je de naamdag kunt vieren (naamdag, Engelendag). Dit is in ieder geval nuttige kennis, want in ons leven zijn er niet zo veel echt heldere vakanties.

Hoe kies je een naamdag
Hoe kies je een naamdag

instructies:

Stap 1

Ga naar een orthodoxe kerk of boekhandel en koop een orthodoxe kalender. Zoek de kalender (maand).

Stap 2

Zoek de naam van uw heilige en bepaal de dag waarop zijn nagedachtenis wordt gevierd. Deze dag wordt jouw naamdag.

Stap 3

Als er in een jaar meerdere dagen zijn waarop heiligen met uw naam worden herdacht, en u weet niet zeker ter ere van wie u bent gedoopt, zoek dan de volgende dag na de officiële geboortedatum om de heilige te herdenken wiens naam die je draagt. Deze datum wordt beschouwd als uw naamdag.

Stap 4

Houd er rekening mee dat de namen van de Nieuwe Martelaren van Rusland na 2000 op de kalender verschenen. Daarom, als je vóór 2000 bent gedoopt, moet je de naam kiezen van de heilige die voor die tijd werd verheerlijkt. Als de herdenkingsdatum van een van de nieuwe martelaren van Rusland dichter bij uw geboortedatum ligt, moet u deze selecteren als de doop na 2000 heeft plaatsgevonden.

Stap 5

Vergeet niet dat in de kerktraditie sommige moderne namen een iets ander geluid kunnen hebben (Yuri - Georgy, Svetlana - Fotinia). Daarom, als u de naam "Yuri" in de kalender zoekt, is het onwaarschijnlijk dat u deze zult vinden.

Stap 6

De orthodoxe kerk staat uitzonderingen op de algemene regel toe en stelt u in staat willekeurig de datum van de naamdag te kiezen, in overeenstemming met de naam die is vastgelegd in officiële documenten. Als je wilt, lees dan de levens van de heiligen wiens naam je draagt, en kies de heilige wiens daden je het leukst vindt. Richt je bij het maken van een gebed tot precies de heilige die je hebt gekozen.

Stap 7

Als je niet bent gedoopt, kun je de naamdag vieren, maar niet de Dag van de Engel, omdat alleen bij de doop een persoon niet alleen een hemelse voorbidder ontvangt (de heilige wiens naam hij draagt), maar ook een beschermengel.

Stap 8

Als je gedoopt bent en Angel's Day wilt vieren, ga dan voor het begin van de vakantie naar de tempel, biecht en ontvang de communie. Voor biecht en communie is het noodzakelijk om drie dagen streng te vasten. Valt de dag van jouw engel op vasten, dan wordt de viering uitgesteld tot een moment waarop je fastfood kunt eten.

Aanbevolen: