Hoe Een Naamdag Te Vieren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Naamdag Te Vieren?
Hoe Een Naamdag Te Vieren?

Video: Hoe Een Naamdag Te Vieren?

Video: Hoe Een Naamdag Te Vieren?
Video: Dit kan absoluut niet op jouw Engelendag. 2024, Mei
Anonim

De naamdag, onterecht vergeten in de Sovjetjaren, keert terug in ons leven. Helaas weten zelfs oudere mensen vaak niet hoe ze naamdagen correct moeten vieren en organiseren ze het gebruikelijke uitbundige feest. Dus wat moet je doen om de dag van de engel onvergetelijk te maken voor jou en je gasten?

Hoe een naamdag te vieren?
Hoe een naamdag te vieren?

Noodzakelijk

  • Feestelijke tafeldecoraties in oude stijl - linnen tafelkleden, servetten, kandelaars, kaarsen, enz.
  • Zelf gebakken brood.
  • Cadeaus voor gasten.

instructies:

Stap 1

Naamdag of engelendag is een bijzondere feestdag. Het wordt vaak verward met verjaardag en gevierd als een seculiere feestdag. Dit is niet helemaal juist. Naamdagen zijn immers een speciaal orthodox feest, een spirituele feestdag, een dag ter nagedachtenis aan de heilige ter ere van wie je bent genoemd - je hemelse beschermheer. En het zou gevierd moeten worden volgens de orthodoxe canons.

Hoe bepaal je de dag van je eigen naamdag. Het is eenvoudig, als je bent vernoemd naar een heilige wiens herinneringsdag maar één keer voorkomt in de kerkelijke kalender, zal hij je engelendag zijn. Als er meerdere van zulke heiligen zijn, moet je de dag kiezen die dichter bij je verjaardag ligt dan andere, eerder dan de kalender.

Stap 2

Zoals reeds vermeld, zijn naamdagen geen seculiere feestdag. Het is niet gebruikelijk om er veel gasten voor uit te nodigen. Alleen de naaste en familieleden mogen worden gebeld. De jarige moet op deze dag beslist de kerk bezoeken, biechten en de communie ontvangen, een kaarsje aansteken voor zijn heilige, hem bedanken voor zijn geestelijke hulp en steun. Vier de vakantie zelf in een warme huiselijke sfeer. Probeer bij het nadenken over menu's en entertainment te putten uit een lange traditie. De tafel kan bijvoorbeeld worden geserveerd met linnen tafelkleden en servetten, antieke kaarsen. En de meest traditionele traktatie op de naamdag is altijd een brood geweest. Zelf bakken zou leuk zijn. Het brood moet groot zijn. Het deeg voor hem wordt gekneed met verse boter. De vulling voor het verjaardagsbrood kan vlees, bessen, paddenstoelen en het beste van alles zijn - vis. Trouwens, vroeger was het gebruikelijk om een brood niet te snijden, maar om het over het hoofd van de jarige te breken. Men geloofde dat hoe meer kruimels en vullingen er op zijn hoofd vielen, hoe succesvoller het volgende jaar zou zijn.

Stap 3

Wat betreft geschenken voor de dag van de engel, dan moeten symbolische geschenken worden gegeven - amuletten, pictogrammen die zijn ontworpen om hun eigenaar te beschermen. Maar de jarige zelf moet de gasten waardevollere geschenken aanbieden. En hier hangt het allemaal af van je verbeeldingskracht, maar onthoud - de peettante en vader zouden de meest waardevolle en dure geschenken moeten ontvangen.

Aanbevolen: