Hoe Zich Te Gedragen Op Vakantie?

Inhoudsopgave:

Hoe Zich Te Gedragen Op Vakantie?
Hoe Zich Te Gedragen Op Vakantie?

Video: Hoe Zich Te Gedragen Op Vakantie?

Video: Hoe Zich Te Gedragen Op Vakantie?
Video: 10 tips om goedkoop op vakantie te gaan | Samantha van der Leest 2024, Mei
Anonim

Vakantie is een excuus om een pauze te nemen van de werkdag en te ontspannen. Veel mensen gebruiken deze tijd om naar resorts te reizen. Reizen stelt je in staat nieuwe emoties en indrukken op te doen, iets interessants te leren. Om ervoor te zorgen dat de vakantie niet verwend wordt, moet u de basisgedragsregels op vakantie onthouden.

Hoe zich te gedragen op vakantie?
Hoe zich te gedragen op vakantie?

instructies:

Stap 1

Als u buiten bent, neem dan voorzorgsmaatregelen. Gooi geen brandende lucifers en sigarettenpeuken in het bos, dit kan brand veroorzaken. Hak geen bomen en struiken om, loop langs de paden om niet per ongeluk het vogelnest te vernietigen en de jonge zaailingen van bomen te vertrappen. Laat geen afval achter, verzamel het in zakken en gooi het in een container.

Stap 2

Strandvakanties hebben ook hun eigen regels. Stranden zijn onderverdeeld in verschillende soorten: gedeeld of familie, topless, nudisten en gescheiden voor mannen en vrouwen. Volgens de etiquetteregels op familiestranden mag je niet topless zonnen of naakt uitkleden. Als je met een hond bent gekomen, sta haar dan niet toe het water in te gaan, waar vakantiegangers zwemmen, het is beter om naar een verlaten plek te gaan. Houd geen rekening met of bespreek het uiterlijk van andere vakantiegangers op het strand. Gebruik speciale hokjes voor het omkleden. Wanneer u het strand verlaat, verwijdert u al het afval na u in een speciale prullenbak die aan de kant staat.

Stap 3

Excursies zijn een interessante en nuttige vorm van recreatie, waarbij u kennis kunt maken met diverse bezienswaardigheden en historische en culturele monumenten. Aangezien dit collectieve gebeurtenissen zijn, moeten bepaalde regels en gedragsnormen worden gevolgd. Luister goed naar de gids. Onderbreek of corrigeer hem niet. Het is beter om vragen te stellen tijdens speciaal gemaakte pauzes. Bespreek aandachtspunten na de rondleiding.

Stap 4

Als u op vakantie gaat naar een ander land, zorg er dan voor dat u vertrouwd raakt met de tradities en gebruiken van deze staat. In moslimlanden mag je bijvoorbeeld geen foto's maken van lokale vrouwen. Dit wordt als een belediging beschouwd, je kunt drie dagen worden gearresteerd. Grof taalgebruik wordt zeer streng bestraft. Controleer voordat u naar het buitenland vertrekt goed of u over alle benodigde documenten beschikt. Besteed speciale aandacht aan de registratie van de ziektekostenverzekering. Onzorgvuldigheid bij het opstellen van dit document kan leiden tot hoge kosten in geval van ziekte of als gevolg van een ongeval. Kies je reiskleding zorgvuldig. Als het een moslimland is, neem dan een strengere garderobe mee. Zorg voor uw gezondheid en zorg voor alle benodigde vaccinaties voordat u naar exotische landen reist. Om uw vakantie aangenaam en onvergetelijk te maken als een prachtige reis, bereidt u zich van tevoren voor op de reis en informeert u zich over alle nuances van uw touroperator.

Aanbevolen: